Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Načelnik Sead Džafić i Asmir Mešić obradovali ovogodišnje “Šampione znanja”

Ovogodišnja manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2017“, koju organizira Asocijacija za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva”- Općinski tim Kalesija, održat će se 13. juna (utorak), sa početkom u 14,00 sati, u sali JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Na manifestaciji će biti dodijeljena priznanja i novčane nagrade učenicima kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: matematike, fizike, hemije, biologije, historije, geografije, njemačkog jezika, engleskog jezika, vjeronauke, informatike. Osim njih priznanja će dobiti i studenti sa prosjekom 9,5 i višim, te učenici koji su sa područja kalesijske općine, a bili su učenici generacije u nekoj srednjoj školi sa područja Tuzlanskog kantona. Ovi studenti i učenici trebaju se javiti u biblioteku ili BKC sa dokazom o uspjehu.

„Proaktiva“ se zahvaljuje i općinskom načelniku Seadu Džafiću i Asmiru Mešić za nagrade koje su namijenili „Kalesijskim šampionima znanja“, te poziva i ostala privredna i fizička lica da svojim donacijama obraduju najbolje kalesijske učenike.

Već smo pisali da je načelnik Sead Džafić odlučio da majsku platu pokloni „Kalesijskim šampionima znanja“. Najbolje kalesijske učenike nagradit će i Asmir Mešić, profesor engleskog jezika. Naime, njegova škola stranih jezika „Alphabet Centar za edukaciju“ Kalesija, svakom ovogodišnjem dobitniku priznanja „Kalesijski šampioni znanja“ omogućit će pohađanja kursa stranog jezika, koji izabere, uz 50 posto popusta. S obzirom da jedan ciklus, koji traje nekoliko mjeseci, košta 300 KM, ova nagrada praktično iznosi po 150 maraka za svakog pojedinačno. Svi ovogodišnji dobitnici priznanja „Kalesijski šampion znanja 2017“ više informacija o realizaciji ove nagrade mogu dobiti na fejsbuk stranici Alphabet Centar za edukaciju Kalesija ili na telefon 062 340 048.

Pokrovitelji manifesatacije su Općna Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić.

Glavni partner „Proaktivi“ u realizaciji projekta „Kalesijski šampioni znanja“ je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a partneri su još i CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, Medžlis IZ Kalesija, MZ Kalesija centar, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA, Cildren unchained e.v. Ulm, UG Korak i Neon Solucije.

Medijski pokrovitelji su RTV TK, TV Neon, Radio Feral, Bportal.ba, Kalesija Online, kalesijske-novine.com, NKP.ba i infoplus.ba.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...