KONTAKT
Početna Izdvojeno Načelnik Sead Džafić razgovarao sa direktorom firme “Higracon” o izgradnji kanalizacione mreže

Načelnik Sead Džafić razgovarao sa direktorom firme “Higracon” o izgradnji kanalizacione mreže

od apjanic

Načelnik Sead Džafić danas je u radnu posjetu primio direktora firme “Higracon” iz Sarajeva Armina Hadžialića sa kojim je razgovarao o projektu izgradnje kanalizacione mreže na području naše općine.

Načelnik Sead Džafić je direktora upoznao sa planovima općinskih struktura kada je u pitanju izgradnja kanalizacione mreže, ali i o pregovorima koje Kalesija ima sa predstavnicima Svjetske banke čija sredstva bi bila usmjerena u rješavanje ovog problema, odnosno u izgradnju kanalizacione mreže.

“Prije nekoliko dana našu općinu je posjetio Ambasador Kraljevine Švedske i mi smo mu predstavili problem koji imamo vezano za kanalizacionu mrežu i oni su vidjeli da mi želimo da radimo pa su nam obećali svoju pomoć. Očekujemo naravno i da naučimo nešto novo od ovakvih firmi koje znaju kako i na koji način raditi i sarađivati sa investitorima”, rekao je Džafić na sastanku.

Direktor Armin Hadžialić je istakao da je zadovoljan razgovorom i sastankom sa načelnikom te da će pomoći u svim pregovorima kako bi projekti koje ima načelnik Sead Džafić i Općina Kalesija što prije počeli da se realiziraju.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.