Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Nakon višegodišnjeg čekanja mještani Gaja dobili vodu

Nakon višegodišnjeg čekanja, mještani Gaja u MZ Miljanovci od jučer u svojim domovima imaju vodu. Načelnik Kalesije Sead Džafić je jučer pokretanjem pumpe na pumpnoj stanici kod stare džamije u Miljanovcima pustio vodu u upotrebu.

„Hvala načelniku  koji je uložio sve napore da se rješi problem sa strujom koji je ranije bio i hvala mu što je ovim našim komšijama danas pustio vodu to je najbolji poklon za Bajram“, kazao je predsjednik Vijeća MZ Miljanovci Ekrem Hasanović.

Riječi hvale nije skrivao ni predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju vodovoda Senad Kamerić koji ističe da je ovo dan koji će ostati upisan u historiju, jer konačno ovo naselje dobija vodu.

„Mnoge porodice su iselile iz Gaja jer nisu imale osnovni uslov za život, a to je voda. Sada zahvaljujući ovom čovjeku, odnosno načelniku imamo razlog za slavlje“, istakao je Kamerić.

Nakon puštanja u upotrebu pumpne stanice, načelnik Sead Džafić je obišao i naselje Gaj gdje je razgovarao sa mještanima.

„Baš nas je obradovao ovim potezom. Mi smo dobili vodu to je najbitnije. Ovo je za mene najsretniji dan jer sam u godinama i sigurno sam bila u najtežoj situaciji kada je u pitanju dopremanje vode u kuću“, ispričala nam je Fatima Kamerić.

Načelnik je kazao da je riječ o projektu u koji je uloženo 153.000 KM za primarni vod i  za sekundarni 20.000 KM.

„Danas sam sretan i tužan u isto vrijeme. Sretan jer vidim radost na licima ovih ljudi koji ovdje žive i kojima voda znači život, ali isto tako sam tužan jer u 21.stoljeću imamo naselja koja nemaju vodu. Ja ću kao Sead Džafić i kao načelnik sve uraditi da u mom mandatu svaka kuća u Kalesiji ima vodu“, kazao je načelnik prilikom obraćanja mještanima.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ono što raduje svakako je i informacija da je cjelokupnu mrežu radilo JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija na čijem čelu je Senaid Sinanović.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...