KONTAKT
Početna Izdvojeno Obilježena trideseta godišnjica zločina u Hemlijašima

Obilježena trideseta godišnjica zločina u Hemlijašima

od redakcija

Prigodnim vjerskim programom i polaganjem cvijeća na spomen obilježju ubijenim civilima u naselju Hemlijaši danas je obilježena 30.godišnjica od njihovog ubistva.

U ime općinskog načelnika cvijeće su položili sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović i savjetnik načelnika Rusmir Hasanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Damir Džafić te predstavnici Vijeća MZ Memići, boračkih organizacija i članovi porodica ubijenih.

Kako je kazao sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović za ove zločine još uvijek niko nije odgovarao iako se nalogodavci ali i izvršioci zločina znaju.

On je istakao da su 8.maja 1992.godine pripadnici tzv. Vojske Republike Srpske i JNA zajedno sa lokalnim četnicima u nasleju Hemlijaši zarobili civile te su ih zatvorili u obližnju štalu. Prvo su u njih ispalili rafale, a da bi sakrili počinjeni zločin objekat su zapalili.

I sa obilježavanja ove tužne godišnjice poručeno je nadležnim sudovima da konačno počnu raditi svoj posao i da krivci budu osuđeni za ovaj zločin.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.