Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Odluka lokalnog SNSD-a: Mladenu Grujičiću zabranjeno kandidovanje za načelnika Srebrenice

Prije nekoliko dana je održana sjednica Općinskog odbora SNSD-a u Srebrenici na kojoj je donesena odluka o zabrani političkog djelovanja načelnika Mladena Grujičića na sljedećim izborima. O svemu se oglasio i on sa nekoliko svojih pristalica iz stranke.

Disciplinska komisija ovog odbora je donijela pet zaključaka među kojima je i “da Mladen Grujičić ne može biti kandidat SNSD-a za načelnika Općine Srebrenica, kao ni na odborničkoj listi na Lokalnim izborima 2024. zbog loših izbornih rezultata na skoro svim biračkim mjestima u srebreničkom djelu za koje je bio odgovoran, a posebno na svom biračkom mjestu”.

Osim toga, kao razlog je navedeno što nije podržao izborni štab SNSD-a te njihovu kampanju na izborima. Okrivili su ga da je radio protiv kandidata SNSD-a za poslaničke liste te da je glavni krivac za cijepanje odborničkog kluba SNSD-a.

Iako se znalo za raskol u srebreničkom SNSD-u, ova odluka je ipak iznenadila mnoge, a pogotovo Grujičića koji će, ukoliko želi ostati načelnik, morati da dobije podršku građana kao nezavisni kandidat ili kandidat neke druge stranke. U tom slučaju mu se izgledi za pobjedu u velikoj mjeri smanjuju.

Načelnik vjeruje da će “najmudriji među njima” promijeniti odluku

Grujičić je zatim u subotu objavio saopštenje za medije koje je potpisalo i nekoliko SNSD-ovih odbornika u Srebrenici, a u kojem tvrde da odluka krši statut stranke te da je sve osmislio Radomir Pavlović, predsjednik Općinskog odbora i da će u konačnici odluka biti poništena.

“Politička agonija u kojoj se nalazi Radomir Pavlović je očigledno prešla u jedan vid bolesti jer više ne preza ni u čemu, pa je ovim činom putem svojih satelita otišao i korak dalje”, navodi se.

Međutim, Grujičić tvrdi da ovo neće biti poštovano zbog toga što aktuelni načelnik navodno ima podršku Milorada Dodika.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Najmudriji među nama Milorad Dodik je vjerovao i 2016. i 2020. u Mladena Grujičića i nije se pokolebao da mu da novu šansu , i pokazalo se da je bio u pravu”, napisano je u saopćenju.

Navode da su svoje argumente o tome ko je kriv za raspad SNSD-a u Sreberenici već poslali vrhu partije od kojeg traže da razriješi situaciju.

“O izbornim aktivnostima, i ko je za koga radio, mi smo obavjestili vrh partije i kao što smo napisali očekujemo hitne reakcije i sastanke. Od njih tražimo da presjeku u kom pravcu dalje ići , jer ovim postupcima Pavlović sa njegovim poslušnicima urušavaju i ovo članstvo koje smo do sada održali”, naveli su Grujičić i četiri odbornika.

(Klix.ba)

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...