KONTAKT
Početna Izdvojeno Održan sastanak načelnika i predstavnika organizacionog odbora za “Marš mira”

Održan sastanak načelnika i predstavnika organizacionog odbora za “Marš mira”

od redakcija

Načelnik Kalesije Sead Džafić danas je održao sastanak sa članovima Organizacionog odbora za ovogodišnji “Marš mira” na kojem su utvrđene smjernice djelovanja u narednim danima.

Općina će za učesnike obezbjediti dovoljan broj autobusa čije kretanje iz Kalesije prema Nezuku je planirano u subotu 8.jula u 6:30 sati iz centra.


Također Općina Kalesija na čelu sa načelnikom će obezbjediti i određen broj kačketa sa natpisom Kalesija, a svaki od učesnika iz naše općine dobit će akreditaciju na kojoj će stojati natpis naše općine.

I ove, kao i prethodnih godina očekuje se najveći broj učesnika Marša mira upravo iz naše općine, pa je na sastanku dogovoreno da se Kalesijci pokušaju držati zajedno tokom putovanja, kao i na mjestima gdje će biti odmor.

Načelnik Džafić je kazao da želi da se Kalesija predstavi u najboljem svjetlu, te da neće izostati njegova pomoć u bilo čemu kako bi svi učesnici Marša mira iz naše općine bili adekvatno zbrinuti.


Na sastanku je rečeno da Organizacija demobilisanih boraca “23.maj” vrši evidentiranje onih osoba koje žele na “Marš mira” kako bi se znao tačan broj učesnika zbog broja mjesta, a istaknuto je da najveći broj prijava očekuju upravo u subotu prije polaska.

Sastanku su prisustvovali Mirzet Alić i Mujo Mešanović ispred ODB-a “23.maj”, Muradif Bureković ispred Udruženja zarobljenih i nestalih, Safet Šahmanović sekretar CK Kalesijaa, Mehmedalija Hodžić Udruženje “Kalesijska policija 1992-1995”, Fikret Suljkanović savjetnik načelnika te Mujo Mujkić kao član organizacionog odbora.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.