Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Održan sastanak načelnika i predstavnika organizacionog odbora za “Marš mira”

Načelnik Kalesije Sead Džafić danas je održao sastanak sa članovima Organizacionog odbora za ovogodišnji “Marš mira” na kojem su utvrđene smjernice djelovanja u narednim danima.

Općina će za učesnike obezbjediti dovoljan broj autobusa čije kretanje iz Kalesije prema Nezuku je planirano u subotu 8.jula u 6:30 sati iz centra.


Također Općina Kalesija na čelu sa načelnikom će obezbjediti i određen broj kačketa sa natpisom Kalesija, a svaki od učesnika iz naše općine dobit će akreditaciju na kojoj će stojati natpis naše općine.

I ove, kao i prethodnih godina očekuje se najveći broj učesnika Marša mira upravo iz naše općine, pa je na sastanku dogovoreno da se Kalesijci pokušaju držati zajedno tokom putovanja, kao i na mjestima gdje će biti odmor.

Načelnik Džafić je kazao da želi da se Kalesija predstavi u najboljem svjetlu, te da neće izostati njegova pomoć u bilo čemu kako bi svi učesnici Marša mira iz naše općine bili adekvatno zbrinuti.


Na sastanku je rečeno da Organizacija demobilisanih boraca “23.maj” vrši evidentiranje onih osoba koje žele na “Marš mira” kako bi se znao tačan broj učesnika zbog broja mjesta, a istaknuto je da najveći broj prijava očekuju upravo u subotu prije polaska.

Sastanku su prisustvovali Mirzet Alić i Mujo Mešanović ispred ODB-a “23.maj”, Muradif Bureković ispred Udruženja zarobljenih i nestalih, Safet Šahmanović sekretar CK Kalesijaa, Mehmedalija Hodžić Udruženje “Kalesijska policija 1992-1995”, Fikret Suljkanović savjetnik načelnika te Mujo Mujkić kao član organizacionog odbora.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...