Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Održan „Turnir prijateljstva“ u povodu Dana Općine Kalesija

U sklopu obilježavanja Dana Općine Kalesija, jučer je u sali MSŠ Kalesija održan „Turnir prijateljstva“ u odbojci na kojem su učešće uzele ekipe iz Kalesije, Živinica, Zvornika, Vlasenice i Domaljevca.

Turnir prijateljstva u ime općinskog načelnika otvorio je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Kalesija je grad odbojke i drago mi je što u sklopu našeg rođendana imamo priliku da ugostimo djecu iz više općina. Mladima treba dati priliku da se druže i da razmjenjuju mišljenja i šire krugove prijateljstva, kazao je Mujo Tosunbegović.

U konkurenciji pionirki najbolja je bila ekipa domaćina Bosne iz Kalesije, druga je ekipa „Net“ iz Vlasenice, zatim ŽOK Stars Živinice i ŽOK Libertas iz Zvornika.

U muškoj konkurenciji kadeta prvo mjesto pripalo je ekipi Domaljevca, drugo Bosni iz Kalesije i treće ekipi Libertas iz Zvornika.

Kada su u pitanju pioniri u muškoj konkurenciji prvo mjesto je ekipa Domaljevca, druga Libertas iz Zvornika dok je treće mjesto pripalo Bosni iz Kalesije.

Obilježavanje Dana Općine Kalesija nastavlja se i danas u MZ Prnjavor i MZ Kalesija Centar gdje su na rasporedu malonogometni turnir, turnir u streljaštvu, šahu, biciklijada, a planirano je i otvorenje novoizgrađenog puta Prnjavor-Čanići te Svečana sjednica i postrojavanje “Prnjavorske čete“.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...