KONTAKT
Početna Izdvojeno Održana smotra lovačkih pasa u Gornjoj Kalesiji

Održana smotra lovačkih pasa u Gornjoj Kalesiji

od apjanic

U organizaciji Lovačkog društva Spreča danas je na lokalitetu Grabika u Gornjoj Kalesiji održana vanredna smotra lovačkih pasa.

“Mi svake godine u septembru imamo redovnu smotru lovačkih, pasa. Ove godine smo napravili u saradnji sa Kinološkim savezom ovu vanrednu smotru za pse koji nemaju potrebnu dokumentaciju za psa, odnosno za one koji nemaju rodovnicu”, govori za Infoplus predsjednik LD “Spreča” Enver Kurtić.

On ističe da je ovo način da lovci mogu što prije sa ovim psima u lov, jer nakon pregleda sudija oni dobijaju potrebne ocjene i dokumentaciju.

Na smotri pasa danas je bilo preko 150 pasa koji se svrsatavaju u kategoriju “B” lovačkih pasa, a svi su dobili potrebnu dokumentaciju tako da ne postoji mogućnost da neko od vlasnika iste ostavi na ulici.

Enver Kurtić za naš portal govori da je Kinološki savez za ovu smotru “spustio” i cijene izdavanja potrebne dokumentacije sa 60 KM na 15 KM što će uveliko pomoći lovcima.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.