KONTAKT
Početna Izdvojeno Opasnosti koje “vrebaju” na internetu tema predavanja održanog za osnovce iz Kalesije

Opasnosti koje “vrebaju” na internetu tema predavanja održanog za osnovce iz Kalesije

od redakcija

U organizaciji Osnovne škole Kalesija i svih drugih osnovnih škola sa područja naše općine, a uz pomoć organizacije World Vision danas je u sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija održano predavanje za učenike osnovnih škola sa područja naše općine o opasnostima koje “vrebaju” na internetu, te o načinu zaštite djece.

“Internet je korisna stvar, ali isto tako i opasna. Evo imamo sada masovnu pojavu gdje djeca, posebno mlađeg uzrasta igraju igricu “Plavi kit”, gdje na nagovor drugih sebi nanose povrede i slično. Ovo je predavanje organizirano kako bi učenike upoznali sa svim tim opasnostima i kako bi im pokazali kako da se zaštite i na koji način mogu prijaviti određene opasnosti na internetu”, govori za Infoplus pomoćnik direktora OŠ Kalesija Mirsad Pezić.

On ističe da veliku opasnost za djecu na internetu predstavlja i chat room gdje u većini slučajeva je zastupljena starija populacija koja traži “žrtve” odnosno djecu.

Organizaotori su zadovoljni brojem učenika koji su imali priliku da čuju koje su to sve opasnosti koje “vrebaju” na internetu, ali također su imali i pitanja kako i na koji način zatražiti pomoć ili savjet od odraslih osoba.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.