KONTAKT
Početna Izdvojeno Općina Kalesija izdala urbanističku saglasnost za gradnju Edukativnog centra i džamije u Dubnici

Općina Kalesija izdala urbanističku saglasnost za gradnju Edukativnog centra i džamije u Dubnici

od redakcija

U ponedjeljak u kabinetu načelnika Seada Džafića boravili su predstavnici Muftijstva tuzlanskog koji su istog upoznali sa projektom gradnje Edukativnog centra i džamije u kalesijskom naselju Dubnica.

Oni su od načelnika zatražili pomoć u pribavljanju potrebne dokumentacije kako bi se što prije krenulo sa radovima i kako bi do kraja godine sve bilo završeno.

Nije se dugo čekalo, a načelnik Džafić je u saradnji sa Službama zaduženim za ovu oblast uspio da u rekordnom roku obezbjedi urbanističku saglasnost koja će omogućiti Islamskoj zajednici dalje radove na pripremi za izgradnju Edukativnog centra i džamije u Dubnici.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Kalesiji Muhamed Alić jučer je od načelnika preuzeo Rješenje o urbanističkoj saglasnosti te pohvalio brzinu i opredijeljenost načelnika Džafića da pomogne kako bi radovi što prije krenuli.

Načelnik Sead Džafić je istakao da će uvijek biti na raspolaganju Islamskoj zajednici, ali i svim građanima Kalesije kako bi naša općina krenula naprijed ka boljem.

Također načelnik je zamolio predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Muhameda Alića da pokušaju ako je moguće da za izgradnju Edukativnog centra i džamije u Kalesiji odaberu neku od kalesijskih firmi koje mogu odgovoriti svim izazovima koji se stave pred njih.

Podsjećanja radi finansijer izgradnje Edukativnog centra i džamije u Dubnici je Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije NJ.E. Hani bin Abdullah Mominah.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.