Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Općina Kalesija izdala urbanističku saglasnost za gradnju Edukativnog centra i džamije u Dubnici

U ponedjeljak u kabinetu načelnika Seada Džafića boravili su predstavnici Muftijstva tuzlanskog koji su istog upoznali sa projektom gradnje Edukativnog centra i džamije u kalesijskom naselju Dubnica.

Oni su od načelnika zatražili pomoć u pribavljanju potrebne dokumentacije kako bi se što prije krenulo sa radovima i kako bi do kraja godine sve bilo završeno.

Nije se dugo čekalo, a načelnik Džafić je u saradnji sa Službama zaduženim za ovu oblast uspio da u rekordnom roku obezbjedi urbanističku saglasnost koja će omogućiti Islamskoj zajednici dalje radove na pripremi za izgradnju Edukativnog centra i džamije u Dubnici.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Kalesiji Muhamed Alić jučer je od načelnika preuzeo Rješenje o urbanističkoj saglasnosti te pohvalio brzinu i opredijeljenost načelnika Džafića da pomogne kako bi radovi što prije krenuli.

Načelnik Sead Džafić je istakao da će uvijek biti na raspolaganju Islamskoj zajednici, ali i svim građanima Kalesije kako bi naša općina krenula naprijed ka boljem.

Također načelnik je zamolio predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Muhameda Alića da pokušaju ako je moguće da za izgradnju Edukativnog centra i džamije u Kalesiji odaberu neku od kalesijskih firmi koje mogu odgovoriti svim izazovima koji se stave pred njih.

Podsjećanja radi finansijer izgradnje Edukativnog centra i džamije u Dubnici je Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije NJ.E. Hani bin Abdullah Mominah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...