Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Općina Kalesija od danas bratimljena sa općinom Talas iz Turske

Općina Kalesija od danas je bratimljena sa općinom Talas iz oblasti Kayseri u Turskoj. Sporazum o bratimljenju općinski načelnik Sead Džafić potpisao je sa zamjenikom načelnika općine Talas Alijem Kocukogluom .

Na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji, ove dvije općine će ubuće blisko sarađivati u oblasti privrede, infrastrukture, kulture, sporta i turizma, rečeno je prilikom današnjeg potpisivanja u kabinetu načelnika Kalesije.

Drago mi je što ovaj Sporazum neće biti samo slovo na papiru. Općina Talas, odnosno njen načelnik obećao je da će podržati projekat izgradnje objekta osnovne škole, ali i druge projekte koji su od interesa za građane naše općine, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da Kalesija neće stati samo na ovom bratimljenju već će i u buduće raditi sve na promociji i proširenju liste prijatelja naše općine.

Prema riječima zamjenika načelnika općine Talas Alija Kocukoglua, Kalesija je dosta slična ovoj turskoj općini i oni će sve učiniti da se realiziraju određeni projekti koji će biti dokaz prijateljstva između naroda Turske i Bosne i Hrercegovine.

U delegaciji iz Turske bio je i Hamza Yavuz, predsjednik Udruženja Bošnjaci iz Izmira koji nije krio oduševljenje što je došlo do bratimljenja ove dvije općine smatrajući da će ovim Sporazum Kalesija dobiti dobre prijatelje i osobe na koje može računati u budućnosti.

Na kraju sastanka, načelnik sa pomoćnicima i sa predstavnicima općine Talas položio je cvijeće i odao počast svim šehidima i poginulim borcima općine Kalesija koji su živote dali za slobodnu i nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...