Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima Vijeća MZ Kalesija Gornja

Nakon zbora mještana naselja Kalesija Gornja na kojem su izrazili svoje nezadovoljstvo određivanjem lokacije za izgradnju pretovarne stanice za otpad u ovom naselju, općinski načelnik Sead Džafić danas je održao sastanak sa predsjednikom Vijeća MZ Muhamedom Osmanovićem i članom Husom Atlagićem.

Na sastanku načelnik je kazao da se pretovarna stanica za razvrstavanje otpada u Kalesiji Gornjoj neće graditi ako samo jedan mještanin bude protiv.

Ja nikada neću ići na štetu građana. Tačno je da smo na Općinsko vijeće kandidovali ovu tačku, ali ćemo prije izgradnje pretovarne stanice za razvrstavanje otpada uraditi eleborat o njenoj opravdanosti , rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je predsjednika Vijeća MZ Kalesija Gornja Muhameda Osmanovića i člana Huso Atlagića upoznao i sa Odlukom Općinskog vijeća koja je donesena 2007. Godine kojom je određena lokacija za stočno groblje.

Tada su neki drugi ljudi bili na vlasti, ali oni koji su sada najglasniji protiv tog stočnog groblja predstavljaju tu politiku koja je odredila lokaciju za stočno groblje i isto smjestila u Kalesiju Gornju, zaključio je Džafić.

Na sastanku je načelnik obećao da će Općina Kalesija pomoći oko završetka radova na izgradnji mjesnog vodovoda kako bi i mještani Kalesije Gornje imali nesmetanu isporuku vode.

Predsjednik Vijeća MZ Kalesija Gornja Muhamed Osmanović  zahvalio se načelniku na svemu što čini kako bi sve mjesne zajednice bile ravnomjerno zastupljene u raspodjeli sredstava.

Mi imao čovjeka koji se domaćinski ponaša kada je u pitanju Budžet svih nas. Zaista je dobro da smo razgovarali i da smo dobili obećanje da se pretovarna stanica za razvrstavanje otpada neće graditi na našoj teritoriji. To je dokaz da se misli na građane i da niko nikada neće ništa učiniti ukoliko građani nisu zadovoljni, kazao je Osmanović.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...