KONTAKT
Početna Izdvojeno Općinski načelnik potpisao ugovor vrijedan 129.851 KM

Općinski načelnik potpisao ugovor vrijedan 129.851 KM

od redakcija

Općinski načelnik Sead Džafić sa ministrom za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edinom Ramićem danas je u kabinetu u zgradi Općine potpisao ugovor vrijedan 129.851 KM.

Riječ je o projektu proširenje postojećeg puta Vecetinska rijeka-entitetska granica-most na rijeci Spreči.

U narednim danima očekujemo da počnu radovi na izgradnji kružnog toka na ukrštanju puta iz Sapne i puta iz Osmaka sa magistralnim putem kod Omege. U saradnji sa ministrom krećemo i sa proširenjem puta prema Osmacima što će uveliko pomoći i olakšati građanima saobraćanje ovom dionicom puta, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić istakao je da je ova dionica ranije urađena i da se pokazala kao dobra potez jer je približila općinu Kalesija i opštinu Osmake. On smatra da će proširenje samo doprinijeti da se ovaj put još više koristi i da služi svrsi, a to je povezivanje građana dvije općine.

U ovom projektu Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice učestvuje sa 118.000 KM, dok će ostatak novca biti obezbjeđen iz budžeta Općine Kalesija.

Pored načelnika Seada Džafića i ministra Edina Ramića potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Damir Džafić i sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.