Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Općinski načelnik potpisao ugovor za nastavak izgradnje ambulante Tojšići

Općinski načelnik Sead Džafić danas je sa direktorom firme „Dinamico“ doo Kalesija, Aidom Halač potpisao ugovor vrijedan 349.753 KM.

Riječ je o nastavku izgradnje ambulante Tojšići čija izgradnja je počela prije dvije godine sredstvima iz budžeta Općine Kalesija.

Ovo je druga faza izgradnje ambulante, u prvoj fazi iz budžeta smo izdvojili 250.000 KM, a sada u saradnji sa JZU Dom zdravlja Kalesija izdvajamo 349.753 od čega je iz našeg budžeta 200.000 KM. Smatram da ćemo uspjeti da u ovoj godini pokrijemo ambulantu Tojšići, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da će izgradnjom ove ambulante tu biti smješteni timovi porodične medicine, internisti, stomatolog, laboratorija kao i druge službe koje jedna moderna ambulanta treba da ima, a koje će biti od koristi građanima.

Vršilac direktora JZU Dom zdravlja Kalesija Asim Mehmedović zahvalio se načelniku Džafiću koji je u proteklom periodu izdvojio značaja sredstva za opremanje mjesnih ambulanti u svim MZ čime su se poboljšali uslovi za pacijente ali i za ljekare koji tu svakodnevno borave.

Mehmedović je mišljenja da će je JZU Dom zdravlja Kalesija sa ovim zajedničkim ulaganjima sa Općinom Kalesija uveliko doprinijeti boljim uslovima rada ljekara ali i samih pacijenata koji su do sada se liječili u neuslovnim prostorijama. 

Prema riječima direktora firme „Dinamico“, Aid Halač u narednoj semdici će početi izvođenje radova i isti će biti završeni u zakonskom roku.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...