Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Općinski načelnik sa saradnicima posjetio Miljanovce i Sarače-Lipovice

Načelnik Sead Džafić sa saradnicima u sklopu posjeta mjesnim zajednicama jučer je posjetio Miljanovce i Sarače-Lipovice.

Naša posjeta se ogleda u tome da želimo članovima Vijeća MZ predstaviti plan rada za ovu godinu, ali isto tako od njih želimo da naprave svoje planove rada i da prikažu svoje potrebe. Na sastancima im prezentiramo i karte naseljenog mjesta sa ulicama i zaseocima kojima oni trebaju da odrede nazive, kazao je načelnik Džafić.

Načelnik je u Miljanovcima kazao da je sve spremno za početak radova na sanaciji potoka Huk, da je prema nadležnima više puta upućivao dopis da se izvrši sanacija magistralnog puta koji ide kroz ovo naselje ali i da se uradi pješačka staza uz kompletnu dionicu puta kako bi se povećala sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno pješaka.

Također, na sastanku je obećano da će Općina se staviti na raspolaganje kako bi se rješili za članove Vijeća MZ sporni objekti uz Dom kulture koji predstavljaju opasnost, a isto tako kako bi se uklonio sporni objekat na ulazu u stadion Bijeljevca.

Miljanovčani su imali podršku Općine Kalesija od kako sam ja došao na funkciju načelnika i ta podrška neće izostati ni u narednom periodu. Mi ćemo pomoći da MZ dobije i spomen obilježje čija izgradnja je započeta u blizini Doma kulture, istakao je Džafić.

Kada je u pitanju MZ Sarači-Lipovice, članovi Vijeća MZ su tražili da nadležne službe odrede granice postojeće MZ i da se ulože svi napori kako bi bio izgrađen trotoar prema Miljanovcima i Raincima Gornjim, kao i da se uradi proširenje lokalnog puta Kamenjak-Lipovice.

Načelnik je obećao da će sve učiniti kako bi se rješili problemi ovih ali i drugim MZ a sve sa ciljem da se pomogne građanima i da oni budu zadovoljni.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...