KONTAKT
Početna Izdvojeno Otvorena zabavna škola fudbala se vraća u Kalesiju

Otvorena zabavna škola fudbala se vraća u Kalesiju

od redakcija

Proteklih dana u Tesliću je održan seminar za organizatore omladinskih škola fudbala. Naime, projekat Otvorena zabavna škola fudbala održat će se krajem augusta u Kalesiji, a u ovaj projekat je uključena naša Općina, ali i Grad Tuzla.

Na seminaru i edukaciji u Tešnju, Sulejman Suljo Sinanović dugogodišnji sportski radnik dobio je priznanje za učešće u ovom programu već 15 godina. Ranije ovaj projekat je nosio naziv “Danska škola fudbala”.

Kako nam je kazao Armin Karić jedan od lidera Otvorene zabavne škole fudbala, cilj je u Kalesiji okupiti što veći broj dječaka i djevojčica od 7 do 11 godina koji će se tokom dana zabavljati uz nogomet.

On ističe da je u ovaj projekat uključena Općina Kalesija i Grad Tuzla, te da je projekat podržan od strane načelnika Seada Džafića.

Na seminaru su učestvovali Sulejman Suljo Sinanović kao instruktor, Armin Karić kao lider te treneri Meris Hasanović, Kadro Aljukić, Muamer Mešić, Asmir Alić, Jakub Makalić i Edis Edo Mujanović.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.