“Otvorimo hiljade vrata”: Dostavljeni ramazanski paketi povratnicima

Medžlis Islamske zajednice Kalesija realizovao je ramazansku humanitarnu akciju “Otvorimo hiljade vrata”. Ramazanski paketi su 20. dana ramazana 1442. godine po Hidžri / 2. maja 2021. godine dostavljeni povratnicima.

Nakon što je podijeljeno 150 paketa osobama u stanju potrebe na području Kalesije, ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo hiljade vrata” nastavljena je i u posljednjoj ramazanskoj trećini. Dana 2. maja 2021. godine / 20. ramazana 1442. godine po Hidžri, u ranim jutarnjim satima sa sportskog poligona kod džamije u Prnjavoru, kolona od 13 vozila krenula je ka Podrinju vozeći pakete za povratnike.

Jedna grupa uputila se ka Zvorniku, te su u naseljima Jusići, Klisa, Divič i Drinjača, posjećeni povratnici koji su obradovani ramazanskim hedijama. Druga grupa posjetila je povratnike na području Vlasenice, u naseljima Cerska, Rovaši, Neđeljišta, Toplik, Džemat, Gradina, Baćino Brdo. Treća grupa je posjetila povratnike u Bratuncu, u naseljima Glogova, Konjević Polje, Voljavica, Burnice, Jelah. Posljednja grupa je posjetila povratnike u Srebrenici, u naseljima Liješće, Skelani, Kalimanići, Dobrak, Gaj, Potočari, Sućeska, Blječevo, Zeleni Jadar, Osmače, Osat, Ljeskovik, Pećišta. Povratnicima u Podrinju podijeljeno je 450 prehrambenih paketa.

Ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo hiljade vrata” nastavlja se i dalje i trajat će do Ramazanskog bajrama. U narednim danima organizovat će se posjete šehidskim porodicima kojima će biti uručene ramazanske/bajramske hedije. Također, prema planu aktivnosti organizovat će se posjete i udruženjima na području Kalesije koja se bave humanitarnim radom.

Ovim putem Medžlis Islamske zajednice Kalesija se zahvaljuje svim donatorima na pomoći koju su pružili u realizaciji ramazanske humanitarne akcije.

(MIZ Kalesija)

Najnovije

Odluka o izmjeni režima saobraćaja Hrasno Donje – Horozovina

Na osnovu člana 73. a u vezi sa članom 13. Zakona o cestama Federacije BiH (,,Službene novine      FBiH" broj 12/10 i 66/13)...

Zbog koronavirusa lokalne vlasti u FBiH izgubile 26,6 miliona KM

Zbog usporavanja ekonomskih aktivnosti uslijed pandemije koronavirusa prihodi lokalne razine vlasti u FBiH u prvoj polovici 2020. godine smanjeni su za 26,6...

Obilježena godišnjica bitke na Bijeljevcu i Dan MZ Miljanovci

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik Rusmir Hasanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Mensur Hukić, predstavnici Vijeća MZ Miljanovci na...

Vlada FBiH predložila apsolutnu zabranu pušenja u kafićima i restoranima

Vlada Federacije BiH u parlamentarnu proceduru uputila je prijedlog Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana. Prema najavi ovaj...

Krizni štab predlaže ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na današnjoj je sjednici predložio ublažavanje aktuelnih mjera, s obzirom na trend pada broja oboljelih od COVID-19.