Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Pjanić zadužio desetku u Sharjahu, neće biti jedina zvijezda u kraljevskom klubu

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić jučer je kompletirao transfer u Al Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u novom klubu nosit će broj “10” na leđima.

Transfer Pjanića iznenadio je mnoge. Iako je više onih koji smatraju da reprezentativac BiH ima šta da ponudi još uvijek u evropskom nogometu, on je odlučio otići u UAE, gdje igrači dolaze kako bi ostvarili posljednji ugovor prije penzije.

No, pred Pjanićem je još nogometa. Reprezentativac BiH je u Sharjahu zadužio dres s brojem 10, što je i potvrda da ga u klubu dočekuju kao najveću zvijezdu. Ne treba ni naglašavati da je izazvao euforiju kod navijača kluba.

Inače, Sharjah je osnovan 1966. godine i smatra se kraljevskim klubom u Emiratima. Nadimak kluba je Al-Malik, što znači kralj, a svoje utakmice igraju na Sharjah stadionu kapaciteta 18.000 ljudi.

Vlasnik kluba je sultan Muhammad Al-Qasimi, vladar emirata Sharjah i član Federalnog vrhovnog vijeća Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ekipa je šest puta bila prvak Emirata te ima osam trofeja u Predsjedničkom kupu. Zanimljivo, ovaj klub je bio prvi šampion Emirata na osnivanju lige 1974. godine.

Osim Pjanića, u klubu će igrati još nekoliko zvijezda uključujući nekada sjajnog španskog reprezentativca i napadača Paca Alcacera koji je prije nekoliko dana također stigao u Sharjah. Tokom karijere igrao je za Valenciju, Barcelonu, Dortmund, Villarreal i Getafe.

U klubu igra veliki broj nogometaša iz Brazila, a najpoznatije ime je Lucas Caio koji je stigao iz Benfice. Uz njega tu su i internacionalci koji su u Emirate stigli iz Švicarske, a to su Philippe i Ousmane Camara.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...