KONTAKT
Početna Izdvojeno Počeli radovi na putu u Dubnici koji vodi prema mektebskom centru

Počeli radovi na putu u Dubnici koji vodi prema mektebskom centru

od redakcija

Načelnik Kalesije Sead Džafić obišao je danas radilište u naselju Dubnica, gdje su počeli radovi na izgradnji asfaltnog puta prema mektebskom centru.

Sredstva za uređenje i asfaltiranje ove dionice puta obezbjedilo je Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice na čijem čelu je Edin Ramić.

“Drago mi je što su radovi počeli i što će u narednim sedmicama oni koji koriste ovu dionicu puta moći lakše i brže do svojih parcela ili kuća. Ovaj put će uveliko značiti i predstavnicima Medžlisa IZ Kalesija jer put vodi do izgrađenog mektebskog centra, do kojeg se do sada dolazilo otežano”, rekao je načelnik Sead Džafić.

Naime, u Dubnici će biti izgrađeno 600 metara asfaltnog puta, a isto toliko će biti uređeno sa propisnim kanalima i nasipima. Vrijednst radova je 63.000 KM, a prema najvama izvođača radova na ovoj dionici sve bi trebalo biti gotovo do kraja ovoga mjeseca.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.