KONTAKT
Početna Izdvojeno Počelo deminiranje u Seljublju, otvoreno radilište od 1.380.931 m2

Počelo deminiranje u Seljublju, otvoreno radilište od 1.380.931 m2

od redakcija

Oružane snage Bosne i Hercegovine zajedno sa predstavnicima Općine Kalesija danas su otvorile deminersko radilište u naselju Seljublje.

Riječ je o površini od 1.380.931 m2 i čišćenje će trajati cijelu kalendarsku godinu.

Prema prikupljenim informacijama mi na ovom potezu imamo oko 37 minskih polja, ali taj broj je sigurno znatno veći jer su ovdje vođene borbe tokom proteklog rata, kazao je Edin Sejdinović oficir za operacije deminiranja.

Prema njegovim riječima na ovom potezu se očekuje najviše nagaznih i poteznih mina ali i drugih minsko eksplozivnih naprava.

Ovo je važan deminerski projekat za područje općine Kalesija. Riječ je o nastavku projekta u kojem općina Kalesija aktivno učestvuje i pruža i logističku podršku. Mi smo kandidovali još određeni broj površina za koje znamo da su zagađene minama te se nadamo da će se pronaći sredstva kako bi bilo to očišćeno i kako bi Kalesiju proglasili općinom bez mina, rekao je šef Službe za komunalne poslove i civilnu zaštitu Ismet Mešić koji je prisustvovao početku radova zajedno sa savjetnikom općinskog načelnika Alijom Džafićem i koordinatorom za deminiranje Fikretom Križevcem.

Iz Oružanih snaga BiH apeluju na građane da smanje kretanje na dijelu gdje se izvodi deminiranje i da ukoliko imaju bilo kakava saznanja o minama da to prijave deminerskom timu.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.