Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Položeno cvijeće i odata počast „Zlatnom ljiljanu“ Senadu Požegiću

Delegacija Općine Kalesija predvođena općinskim načelnikom Seadom Džafićem danas je u sklopu obilježavanja 23.maja Dana Općine Kalesija, položila cvijeće i odala počast „Zlatnom ljiljanu“ Senadu Požegiću koji je ubijen na današnji dan 1992.godine.

Senad Požegić je dao život prilikom oslobađanja Kalesije. Njegovu žrtvu ne smijemo zaboraviti i mlađi naraštaji trebaju da uče o hrabrosti njega i drugih saboraca iz tog perioda, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da je Senad Požegić bio hrabar borac, neustrašiv, pravi patriota i borac za domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Žao mi je što nas danas ovdje nema hiljadu, jer Senad i njegova žrtva za domovinu su to zaslužili. Na ovo obilježavanje pozvani su vijećnici, građani, predstavnici politika, ali ih nema ovdje svih, nisu došli, istakao je Džafić u svom obraćanju.

O liku i djelu Senada Požegića govorio je njegov saborac Salih Suljkanović koji je sa dosta emocija pričao o 11.maju 1992.godine i danu kada je zajedno sa saborcem, komšijom i prijateljem krenuo u akciju odbrane voljenog grada.

Prisutnima se obratio i predsjednik Vijeća MZ Kalesija Centar Hasan Ramić istakavši da je potrebno više uključivanja lokalne zajednice i samih građana u ovakva obilježavanja spominjući i druge Senadove saborce koji su tih dana poginuli u Kalesiji.

Pored delegacije Općine Kalesija cvijeće su položili i predstavnici MZ Kalesija Centar, boračka udruženja i organizacije te članovi porodice poginulog „Zlatanog ljiljana“ Senada Požegića.

Delegacije su položile cvijeće i odale počast i svim poginulim borcima i šehidima na centralnom spomen obilježju u centru Kalesije.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...