KONTAKT
Početna Izdvojeno Potpisan ugovor, počinje izgradnja puta Donje Hrasno-Horozovina

Potpisan ugovor, počinje izgradnja puta Donje Hrasno-Horozovina

od redakcija

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić danas je potpisao ugovor za izgradnju asfaltnog puta na dionici Donje Hrasno – Horozovina vrijednosti 49.415 KM sa predstavnicima donatora World Vison-a te sa izvođačima radova firmom Terakop iz Živinica.

Već deset godina radimo sa Kalesijom, ali moram da kažem da smo prezadovoljni dosadašnjom saradnjom sa administracijom, a posebno sada sa načelnikom koji je dao sve napore da ovo što prije bude pripremljeno kako bi se krenulo sa radovima, kazao je Mirza Đelmo projekt menadžer World Vision-a za regiju Tuzla.

Inače riječ je o projektu Evropske komisije za oporavak od poplava i klizišta, a prema mišljenju načelnika Seada Džafića ovaj projekat je bio prioritetan za realizaciju.

Načelnik  Džafić je kazao da je prezadovoljan što će konačno ovaj put biti rješen i da će kako je predviđeno ugovorom novih 550 metara asfaltnog puta biti završeno u roku.

Predstavnici World Vison-a i izvođača radova firme Terakop načelnika i saradnike su upoznali da će sa ovo novca biti završeno 550 metara puta, ali da će ostati još oko 80 metara, međutim on je obećao da će i to biti završeno sredstvima Općine te donatora World Vision-a te samog izvođača radova.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.