KONTAKT
Početna Izdvojeno Potpisan ugovor, u narednim danima parking aparati u Kalesiji

Potpisan ugovor, u narednim danima parking aparati u Kalesiji

od redakcija

Danas je u sjedišu JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija, potpisan ugovor sa firmom “BH Motors” doo iz Srebrenika o nabavci i postavljanju osam parking aparata u centru grada.

Ukupna ugovorena cijena iznosi 61.960 KM, a pored nabavke, ugradnje i instalacije parking aparata predviđena je i obuka osoblja za rad sa istima.

“U narednoj sedmici mi ćemo već početi sa postavljanjem postolja za aparate, te se nadamo da će sve ići svojom dinamikom i da će i aparati čim prije biti postavljeni”, kazao je direktor “BH Motorsa” Mirza Ordagić.

Ordagić ističe da je riječ o parking aparatima koji imaju garantni rok od četiri godine i da su slični postavljeni u Gradačcu, Gračanici, Živinicama i mnogim drugim općinama.

Zadovoljan potpisanim ugovorom je i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija Senaid Sinanović koji j pohvalio i načelnika Seada Džafića čijom urgencijom je ovaj projekat uspješno priveden kraju.

On ističe da će u narednoj sedmici biti postavljena i vertikalna signalizacija na mjestima gdje će biti vršena naplata parkirališta u centru Kalesije.

Senaid Sinanović je istakao i to da će JP “Vodovod i kanalizacija” imati konstantan uvid u rad aparata te da će se u svakom trenutku znati koliko osoba je platilo parking kartu, koliko je automobila dnevno i slično.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.