Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Potpisan ugovor, u narednim danima parking aparati u Kalesiji

Danas je u sjedišu JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija, potpisan ugovor sa firmom “BH Motors” doo iz Srebrenika o nabavci i postavljanju osam parking aparata u centru grada.

Ukupna ugovorena cijena iznosi 61.960 KM, a pored nabavke, ugradnje i instalacije parking aparata predviđena je i obuka osoblja za rad sa istima.

“U narednoj sedmici mi ćemo već početi sa postavljanjem postolja za aparate, te se nadamo da će sve ići svojom dinamikom i da će i aparati čim prije biti postavljeni”, kazao je direktor “BH Motorsa” Mirza Ordagić.

Ordagić ističe da je riječ o parking aparatima koji imaju garantni rok od četiri godine i da su slični postavljeni u Gradačcu, Gračanici, Živinicama i mnogim drugim općinama.

Zadovoljan potpisanim ugovorom je i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija Senaid Sinanović koji j pohvalio i načelnika Seada Džafića čijom urgencijom je ovaj projekat uspješno priveden kraju.

On ističe da će u narednoj sedmici biti postavljena i vertikalna signalizacija na mjestima gdje će biti vršena naplata parkirališta u centru Kalesije.

Senaid Sinanović je istakao i to da će JP “Vodovod i kanalizacija” imati konstantan uvid u rad aparata te da će se u svakom trenutku znati koliko osoba je platilo parking kartu, koliko je automobila dnevno i slično.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...