KONTAKT
Početna Izdvojeno Potpisan ugovor: U vodovodnu infrastrukturu u Kalesiji bit će investirano 1.2 miliona KM

Potpisan ugovor: U vodovodnu infrastrukturu u Kalesiji bit će investirano 1.2 miliona KM

od apjanic

U kabinetu načelnika Kalesije, a uz prisustvo predstavnika Ambasade Švicarske i UNDP-a te JP Vodov i kanalizacija danas je potpisan ugovor, o pristupanju MEG projektu koji će u našu općinu donijeti oko 600.000 KM, a isto toliko će općina morati investirati u projekte koji se budu realizirali.

Općina Kalesija je odabrana za jednu od 18 partnerskih jedinica lokalne samouprave s kojima će MEG projekat raditi tokom četiri naredne godine.

Cilj projekta je poboljšanje općinskog sistema upravljanja razvojem, usluga u okolišnim i ekonomskim sektorima. Poboljšanja će rezultirati boljim uslugama za građane na lokalnom nivou, te većom odgovornošću i izgradnjom povjerenja između lokalnih vlasti, građana i privrede. Posebna pažnja će se posvetiti poboljšanju uslova života ugroženih grupa stanovništva.

“Hvala načelniku i Općinskom vijeću Kalesija koji su dali odobrenje da se ovakav ugovor potpiše. Zaita veliki broj općina je konkurisao za ovaj projekat, ali vaša općina, odnosno JP “Vodovod i kanalizacija” pokazali su najviše i prvi ste u BiH koji kreću sa ovim projektom”, govori Regula Babler ispred ambasade Švicarske u BiH.

Sead Džafić načelnik Kalesije ističe da je ovo veliki dan za Kalesiju, ali i obaveza da Općina na čijem je čelu mora pratiti finansijski ovaj projekat koji će u konačnici značiti bolje vodosnabdijevanje građana, ali i mogućnost da se socijalnim kategorijama vrši isporuka vode po pristupačnijim cijenama.

“Ovo je projekat koji je jako bitan za našu općinu i drago mi je da su ljudi primjetili da mi radimo i da idemo naprijed. JP Vodovod i kanalizacija je prvo u BiH koje kreće sa ovim projektom i moram da se zahvalim i načelniku na podršci i pomoći da ovo sve skupa uzmemo u realizaciju”, istakao je direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Senaid Sinanović.

Projektna finansijska sredstva od ovog projekta će se izričito usmjeriti na provedbu lokalnih strateških prioriteta i poboljšanje kapaciteta upravljanja razvojem.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.