Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Potpisan ugovor za nastavak izgradnje nove ulice u Kalesiji

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović danas je u ime općinskog načelnika Seada Džafića potpisao ugovor sa Hajrudinom Imširovićem direktorom firme „Izgradnja“ doo Teočak vrijedan 605.833 KM.

Riječ je o nastavku izgradnje nove ulice od kružnog toka u Ulici Žrtava genodica u Srebrenici prema JZU Dom zdravlja Kalesija, koja će uveliko pomoći da se rastereti saobraćaj u centru grada i smanje svakodnevne gužve.

Ovo je nastavak treće faza kada je u pitanju izgradnja ove ulice i ostaje nam naredne godine da istu povežemo sa magistralnom cestom u Prnjavoru, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Tosunbegović je istakao prilikom potpisivanja ugovora da će radovi započeti u narednih desetak dana kada se obave sve pripremne radnje i da će ista biti završena u roku od 120 dana na koliko se izvođač radova obavezao.

Podsjećanja radi u ovoj godini okončana je izgradnja dionice ove ulice od kružnog toka do Olanovice, što je uveliko pomoglo stanovnicima centra Kalesije koji se kreću prema istoku da brže stignu do magistralne ceste koja povezuje Kalesiju sa Zvornikom.

Pored sekretara Organa uporave Muje Tosunbegovića potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Damir Džafić.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...