KONTAKT
Početna Izdvojeno Predstavnici MZ Seljublje bili kod načelnika, žele u ovom naselju ambulantu

Predstavnici MZ Seljublje bili kod načelnika, žele u ovom naselju ambulantu

od redakcija

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić razgovarao je danas sa predstavnicima MZ Seljublje o izgradnji ambulante u ovom naselju, ali i o problemima sa kojima se susreću mještani ovoga naselja.

“Mi se liječimo u Simin Hanu, a imamo uređene prostorije u našem naselju gdje bi mogli smjestiti ambulantu kako bi ljekar mogao dolaziti i kako bi imali adekvatnu medicinsku uslugu”, rekao je predsjednik MZ Seljublje Mevludin Selimović.

Načelnik je obećao da će razgovarati sa vršiocem dužnosti direktora Doma zdravlja Kalesija dr.Muhamedom Osmanovićem o mogućnostima, otvaranja područne ambulante u Seljublju.

Također je kazao da će mještani ovoga naselja uvijek imati podršku u  projektima te da su uvijek dobro došli za svaki vid saradnje.

Član Vijeća MZ Seljublje Ekrem Smajić načelnika je upoznao i sa sve većim odlaskom mještana ovoga naselja koji se prijavljuju u Tuzli upravo zbog problema oko liječenja, ali je također kazao da su oni od dosadašnjih vlasti bili zaboravljeni.

“Ja vam obećavam da ćete biti u istom položaju kao i svi drugi u Kalesiji. Želimo skupa da gradimo i da radimo za dobrobit naše djece”, istaka je Džafić na kraju sastanka.

Sastanku je prisustvovao i Semir Mujkanović koji je vijećnik u OV Kalesija, a također i član Vijeća MZ Seljublje.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.