Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Predstavnici MZ Seljublje bili kod načelnika, žele u ovom naselju ambulantu

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić razgovarao je danas sa predstavnicima MZ Seljublje o izgradnji ambulante u ovom naselju, ali i o problemima sa kojima se susreću mještani ovoga naselja.

“Mi se liječimo u Simin Hanu, a imamo uređene prostorije u našem naselju gdje bi mogli smjestiti ambulantu kako bi ljekar mogao dolaziti i kako bi imali adekvatnu medicinsku uslugu”, rekao je predsjednik MZ Seljublje Mevludin Selimović.

Načelnik je obećao da će razgovarati sa vršiocem dužnosti direktora Doma zdravlja Kalesija dr.Muhamedom Osmanovićem o mogućnostima, otvaranja područne ambulante u Seljublju.

Također je kazao da će mještani ovoga naselja uvijek imati podršku u  projektima te da su uvijek dobro došli za svaki vid saradnje.

Član Vijeća MZ Seljublje Ekrem Smajić načelnika je upoznao i sa sve većim odlaskom mještana ovoga naselja koji se prijavljuju u Tuzli upravo zbog problema oko liječenja, ali je također kazao da su oni od dosadašnjih vlasti bili zaboravljeni.

“Ja vam obećavam da ćete biti u istom položaju kao i svi drugi u Kalesiji. Želimo skupa da gradimo i da radimo za dobrobit naše djece”, istaka je Džafić na kraju sastanka.

Sastanku je prisustvovao i Semir Mujkanović koji je vijećnik u OV Kalesija, a također i član Vijeća MZ Seljublje.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...