KONTAKT
Početna Izdvojeno Prilikom pretresa u Živinicama pronađena droga i oružje

Prilikom pretresa u Živinicama pronađena droga i oružje

od redakcija

Policijski službenici Uprave policije/SKP – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u saradnji sa policijskim službenicima PS i OKP PU Živinice, postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršili pretres kuće, pomoćnih prostorija i putničkog motornog vozila, koje koristi A.U., rođen 1992.godine nastanjen na području grada Živinice.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: automatska puška sa dva pripadajuća okvira i osam metaka, dva mobilna telefona, jedno manje pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva kom. pištoljske municije, jedan malokalibarski metak, digitalna vaga za precizno mjerenje.

O pretresu je obaviješten dežurni kantonalni tužialac, dok policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će nadležnom Tužilaštvu biti podnesen adekvatan izvještaj.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.