Prvi u BiH: Kalesija dobija “mini park” posvećen umrlim od karcinoma

Članice udruženja “Nijemi krik” u petak u 12:00 sati će otvoriti mini park ispred BKC-a “Alija Izetbegović” koji je posvećen umrlim od karcionoma, ali i onima koji se bore sa ovom opakom bolešću.

Mi smo odlučile da jedan dio zelene površine u centru grada uredimo sa bijelim i rozim ružama i to će biti naš poklon svima koji se bore sa karcinomom, ali i onima koji su tu bitku izgubili, kazala je Hajra Jahić Bajrić.

Ona je istakla da će svaka zasađena ruža nositi ime osobe koja je izgubila bitku sa ovom opakom bolešću, pa samim tim je pozvala i sve građane da ukoliko su imali nekoga u porodici ko je preminuo da dostave podatke u udruženje “Nijemi krik” koje se nalazi u zgradi Kahrimanović u Kalesiji.

Karcinom ne bira žrtve, zato je ovaj projekat prila da se sve žene odazovu bez obzira u kojem su udruženju ili organizaciji. Mi zajedno trebamo da radimo i da jedni drugima pomažemo, istakla je dopredsjednica Udruženja Senada Aščić.

Kako je za naš portal rečeno, u uređenoj površini bit će i spomen ploča sa imenom Sabrine Škrijelj, koja če nedavno preminula od leukemije.

Najnovije

Odluka o izmjeni režima saobraćaja Hrasno Donje – Horozovina

Na osnovu člana 73. a u vezi sa članom 13. Zakona o cestama Federacije BiH (,,Službene novine      FBiH" broj 12/10 i 66/13)...

Zbog koronavirusa lokalne vlasti u FBiH izgubile 26,6 miliona KM

Zbog usporavanja ekonomskih aktivnosti uslijed pandemije koronavirusa prihodi lokalne razine vlasti u FBiH u prvoj polovici 2020. godine smanjeni su za 26,6...

Obilježena godišnjica bitke na Bijeljevcu i Dan MZ Miljanovci

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik Rusmir Hasanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Mensur Hukić, predstavnici Vijeća MZ Miljanovci na...

Vlada FBiH predložila apsolutnu zabranu pušenja u kafićima i restoranima

Vlada Federacije BiH u parlamentarnu proceduru uputila je prijedlog Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana. Prema najavi ovaj...

Krizni štab predlaže ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na današnjoj je sjednici predložio ublažavanje aktuelnih mjera, s obzirom na trend pada broja oboljelih od COVID-19.