Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Sadnjom ukrasnog bilja u Kalesiji obilježen Dan planete zemlje

Dan planete zemlje obilježava se 22.aprila svake godine s ciljem podizanja svijesti građana da rade na očuvanju planete i da ulažu u ekologiju.

Tim povodom prof.dr. Muhamed Omerović zajedno sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem i učenicima osnovne i MSŠ Kalesija danas je u ovoj općini zasadio ukrasno bilje koje je poklon svim građanima za Dan planete zemlje.

Mi radimo na očuvanju naše planete za buduće generacije. Svi zajedno moramo mnogo toga učiniti da sačuvamo našu sredinu čistom. Raduje me činjenica da su danas sa nama i učenici osnovne i MSŠ Kalesija koji su dio ekoloških sekcija i koji rade na očuvanju onoga što nam daje život, a to je priroda, kazao je Omerović.

On je sa učenicima održao i ekološki čas na kojem je bilo riječi o njihovim aktivnostima u školi gdje su uključeni u sadnju cvijeća, uređenje dvorišta ali i na priredbama gdje govore o očuvanju prirode i ekologije u Kalesiji.

Kao čovjeka koji se bori za prirodu, prošle godine me jako obradovala vijest da je u Kalesiji zasađeno nekoliko stotina stabala lipe i kestena i da danas imamo drvored koji će rasti i biti fabrika kisika, istakao je prof.dr. Muhamed Omerović.

Općinski načelnik Sead Džafić mišljenja je da ovakvih i sličnih akcija treba biti mnogo više jer ljudi moraju vratiti prirodi onoliko koliko ona njima daje.

Danas kada sadimo ovo ukrasno bilje, pozivam i sve građane naše Kalesije da u svojim naseljima organiziraju slične akcije i da nam naselja budu bogata cvijećem, drvećem i drugim biljem, a da ne bude smeće i divlje deponije koje svakodnevno uklanjamo zajedno sa radnicima KP Komunalac, rekao je načelnik Sead Džafić.

Načelnik se zahvalio i predsjedniku ekološkog udruženja „Eko zeleni“ prof.dr.Muhamedu Omeroviću jer brine o očuvanju životne sredine.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...