Šefik Imamović za Infoplus: Ostajemo dio većine u OV Kalesija

Miralem Mešanović nije više predsjednik Građanske demokratske stranke u Kalesiji. Na njegovo mjesto izabran je Šefik Imamović iz Vukovija.
Odmah nakon smjene Mešanovića, pojavila se informacija da bi tri vijećnika ove stranke unutar Općinskog vijeća mogli napustiti sadašnju većinu, no to je sve demantovao Imamović tvrdeći da će vijećnici ostati gdje jesu i da će i dalje ova stranka biti uz načelnika.
“S obzirom da dr.Miralem Mešanović zbog posla koji obavlja u posljednje vrijeme nije mogao da na adekvatan način radi i u stranci, članovi GDS-a su odlučili da mu izglasaju nepovjerenje. Ja moram da kažem da sam pomalo bio i iznenađen kada su mene predložili da budem predsjednik”, govori za Infoplus Šefik Imamović.
On ističe da će preko svojih vijećnika (Mujo Mujkić, Nihad Hamzić i Damir Husić) inicijativama i prijedlozima doprinjeti boljem životu građana Kalesije, te postizanju boljih uslova za pokretanje privrede i novog zapošljavanja.
Šefik Imamović nije krio ni riječi hvala kada je u pitanju dr.Miralem Mešanović govoreći da niko ne može zanemariti njegov rad, odnosno ostvarene rezultate na Lokalnim izborima.

Najnovije

Odluka o izmjeni režima saobraćaja Hrasno Donje – Horozovina

Na osnovu člana 73. a u vezi sa članom 13. Zakona o cestama Federacije BiH (,,Službene novine      FBiH" broj 12/10 i 66/13)...

Zbog koronavirusa lokalne vlasti u FBiH izgubile 26,6 miliona KM

Zbog usporavanja ekonomskih aktivnosti uslijed pandemije koronavirusa prihodi lokalne razine vlasti u FBiH u prvoj polovici 2020. godine smanjeni su za 26,6...

Obilježena godišnjica bitke na Bijeljevcu i Dan MZ Miljanovci

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik Rusmir Hasanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Mensur Hukić, predstavnici Vijeća MZ Miljanovci na...

Vlada FBiH predložila apsolutnu zabranu pušenja u kafićima i restoranima

Vlada Federacije BiH u parlamentarnu proceduru uputila je prijedlog Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana. Prema najavi ovaj...

Krizni štab predlaže ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na današnjoj je sjednici predložio ublažavanje aktuelnih mjera, s obzirom na trend pada broja oboljelih od COVID-19.