Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Sinoć otvoren XI po redu Memorijalni odbojkaški turnir poginulih boraca i šehida “Salih Zulić”

Nakon tri godine pauze, zahvaljujući sredstvima Općine Kalesija, odnosno načelnika odbojkaški Memorijalni turnir poginulih boraca i šehida “Salih Zulić” ponovno  se igra u Gutićima (Gornje Petrovice).

Sinoć je u ovom kalesijskom zaseoku otvoren XI po redu Memorijalni turnir na kojem je učešće uzelo osam ekipa iz Kalesije, Tuzle, Sapne i Banovića.

Turnir je u ime načelnika Seada Džafića proglasio otvorenim njegov savjetnik Fikret Suljkanović koji je kazao da Općina Kalesija pomaže ovakve turnire i da će to i nastaviti u budućnosti.

“Mi ovakvim turnirima treba da se sjetimo onih koji živote dadoše za Bosnu i Hercegovinu za našu sobodu. Drago mi je da smo zajedničkim snagama mi iz Općine i organizatori momci iz OK Bosna Kalesija uspjeli da vratimo odbojku u Gutiće”, rekao je Suljkanović.

Prije same ceremonije otvaranja turnira delegacija je posjetila i porodicu Saliha Zulića, a zatim je kapiten ekipe “Salih Zulić” položio cvijeće na spomen obilježje ovog “Zlatnog ljiljana” te je proučena i fatiha.

O bitnosti očuvanja ovakvih turnira i druženja govorio je i mjesni imam hafiz Husejin efendija Smajić koji je istakao da je bitno da mladi preuzmu inicijativu i da ovaj turnir nastavi opet da živi jer je jedan od rijetkih turnira u odbojci.

On je pozvao i mještane da se više aktiviraju i da pomognu onima oji su nosioci aktivnosti da odbojka živi u Gutićima, a time i sjećanje na šehide i poginule borce, te hrabrog Saliha Zulića.

Ilahiju za sve šehide i poginule borce proučila je Azra Gutić.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...