KONTAKT
Početna Izdvojeno Sportski direktor FK Sloga iz Tojšića, Refik Musić (Rile) odlazi u Zvornik u FK Drina

Sportski direktor FK Sloga iz Tojšića, Refik Musić (Rile) odlazi u Zvornik u FK Drina

od apjanic

Nekadašnji fudbaler FK Drina Zvornik Refik Musić, a danas direktor kompanije Rilepromet Memići pomoći će svojim angažmanom rad zvorničke Drine.

Refik Musić je danas u društvu Dejvida Lohana još jednog bivšeg fudbalera zvorničkog kluba posjetio gradski stadion i prostorije kluba. Bio je to emotivan susret bivših fudbalera Musića, Lohanija, Ace Kostića trenutnog vršioca dužnosti sportskog direktora kluba i šefa stručnog štaba prvog tima Veljka Cvijetinovića.

Refik Musić će se za početak uključiti u tim sportskog direktora Kostića i vršiti funkciju skuta i obavljati skutiranje u regiji Zvornika u potrazi za mladim i talentovanim fudbalerima.

Prvi zadatak je hitno pronalaženje klasične devetke koja će završavati akcije i zabijati golove za Drinu. Ulazak popularnog “Rileta” u rad kluba je dugoročni plan koji je načinila Radna grupa koja trenutno vodi klub do prve Izborne skupštine.

Dejvid Lohani trenutno živi i radi u Holandiji, a boje zvorničkog kluba branio je u sezoni 1988/89, prije toga je prošao sve selekcije kluba.

O svom novom angažmanu za naš portal Refik Musić je izjavio:

Fokus ove sezone je prije svega izbaciti nekoliko igrača, koji bi trebali u budućnosti biti okosnica Drine. Klub je svjesno, uoči početka sezone, šansu pružio mladim igračima što je po meni odličan pristup i pravi put da se Drina vrati na put koji zaslužuje, a to je Premijer liga što prije.

Svi smo ubijeđeni da se nalazimo na pravom putu i da će Drina biti u gornjem dijelu tabele Prve lige RS-a. Na svima nama je da sada pomognemo Drinu da što prije i što efikasnije riješi problema, kako bi se fudbaleri mogli skoncentrisati na treninge i utakmice. Sretan sam zbog povratka u moju prvu i najveću fudbalsku ljubav.

U narednom periodu iznaći će se i rješenje za trenutno nedostajuću klasičnu devetku dok se na drugim pozicijama nalaze kvalitetni zvornički i podrnjski fudbaleri koji mogu u potpunosti odgovoriti zadatku i izazovu prve lige.

Prvo pravo testiranje u subotu kada na gradskom stadionu od 17i30 gostuje tim Sutjeske iz Foče.

(Zvornički.ba)

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.