Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Sportski direktor FK Sloga iz Tojšića, Refik Musić (Rile) odlazi u Zvornik u FK Drina

Nekadašnji fudbaler FK Drina Zvornik Refik Musić, a danas direktor kompanije Rilepromet Memići pomoći će svojim angažmanom rad zvorničke Drine.

Refik Musić je danas u društvu Dejvida Lohana još jednog bivšeg fudbalera zvorničkog kluba posjetio gradski stadion i prostorije kluba. Bio je to emotivan susret bivših fudbalera Musića, Lohanija, Ace Kostića trenutnog vršioca dužnosti sportskog direktora kluba i šefa stručnog štaba prvog tima Veljka Cvijetinovića.

Refik Musić će se za početak uključiti u tim sportskog direktora Kostića i vršiti funkciju skuta i obavljati skutiranje u regiji Zvornika u potrazi za mladim i talentovanim fudbalerima.

Prvi zadatak je hitno pronalaženje klasične devetke koja će završavati akcije i zabijati golove za Drinu. Ulazak popularnog “Rileta” u rad kluba je dugoročni plan koji je načinila Radna grupa koja trenutno vodi klub do prve Izborne skupštine.

Dejvid Lohani trenutno živi i radi u Holandiji, a boje zvorničkog kluba branio je u sezoni 1988/89, prije toga je prošao sve selekcije kluba.

O svom novom angažmanu za naš portal Refik Musić je izjavio:

Fokus ove sezone je prije svega izbaciti nekoliko igrača, koji bi trebali u budućnosti biti okosnica Drine. Klub je svjesno, uoči početka sezone, šansu pružio mladim igračima što je po meni odličan pristup i pravi put da se Drina vrati na put koji zaslužuje, a to je Premijer liga što prije.

Svi smo ubijeđeni da se nalazimo na pravom putu i da će Drina biti u gornjem dijelu tabele Prve lige RS-a. Na svima nama je da sada pomognemo Drinu da što prije i što efikasnije riješi problema, kako bi se fudbaleri mogli skoncentrisati na treninge i utakmice. Sretan sam zbog povratka u moju prvu i najveću fudbalsku ljubav.

Advertisement. Scroll to continue reading.

U narednom periodu iznaći će se i rješenje za trenutno nedostajuću klasičnu devetku dok se na drugim pozicijama nalaze kvalitetni zvornički i podrnjski fudbaleri koji mogu u potpunosti odgovoriti zadatku i izazovu prve lige.

Prvo pravo testiranje u subotu kada na gradskom stadionu od 17i30 gostuje tim Sutjeske iz Foče.

(Zvornički.ba)

Popularno

Oglašavanje
Oglašavanje

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...