KONTAKT
Početna BiH-Svijet Spriječeno krijumčarenje 26 migranata na Drini, jedna osoba uhapšena

Spriječeno krijumčarenje 26 migranata na Drini, jedna osoba uhapšena

od redakcija

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su rano jutros spriječili krijumčarenje migranata u mjestu Kozluk kod Zvornika. Prilikom nadzora državne granice pripadnici JGP Zvornik su primijetili čamac iz Republike Srbije koji je plovio ka teritoriji Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Granične policije su zaustavili čamac i utvrdili da se u njemu nalazi 26 osoba od kojih su 20 bili državljani Indije, tri Pakistana, jedan Gane, jedan Zambije i jedan Tunisa.

Direktor Granične policije Zoran Galić je pohvalio rad pripadnika Jedinice granične policije Zvornik i istakao da ostvaruju sve bolje rezultate rada.

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH provode se mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela „Krijumčarenje ljudi“, saopćili su iz Granične policije. Jedna osoba, državljanin Afganistana, lišena je slobode te će u zakonskom roku biti predana tužitelju Tužiteljstva BiH uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.