KONTAKT
Početna Izdvojeno SUD BiH plijeni imovinu članovima biračkog mjesta u Kikačima koji su “zakinuli” Narodnu stranku Radom za boljitak

SUD BiH plijeni imovinu članovima biračkog mjesta u Kikačima koji su “zakinuli” Narodnu stranku Radom za boljitak

od redakcija

Hajrudin Ramić iz Kikača dobro će upamtiti Opće izbore održane 2014.godine. Naime, on je kao član biračkog odbora na biračkom mjestu u Kikačima, presudom Suda BiH kriv za neupisivanje broja osvojenih glasova za Narodnu stranku Radom za boljitak.

“Predsjednik biračkog mjesta Jasmin Smajić je pisao broj osvojenih glasova i on je priznao da je greškom izostavio glasove za Narodnu stranku Radom za boljitak. On je tako rekao u izjavi, ali Sud BiH donio je presudu da se meni plijeni moja imovina, odnosno automobil, zbog njegove greške”, govori nam Hajrudin Ramić.

SUD BiH donio je presudu u kojoj će ukoliko Ramić ne plati novčanu kaznu koja mu je izrečena biti zaplijenjena njegova imovina. Također izrečena mu je i zabrana angažovanja za rad na biračkom mjestu, odnosno u organima nadležnim za provođenje izbora na period od četiri godine.

 

Iako je Ramić naveo da je “umor” krivac za takvu grešku SUD BiH to nije uvažio te je izrekao već pomenute sankcije.

Hajrudin Ramić kaže da SUD BiH nije uzimao u razmatranje izjave koje su oni pisali već da su oni donijeli odluku kako su htjeli, čak je kažnjena i njegova kćerka koja je bila član biračkog odbora, ali niej bila u vrijeme brojanja glasova.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.