KONTAKT
Početna Izdvojeno Sutra bi trebalo biti poznato ime mandatara za sastav Vlade TK

Sutra bi trebalo biti poznato ime mandatara za sastav Vlade TK

od redakcija

Ime mandatara za sastav Vlade Tuzlanskog kantona trebalo bi biti poznato sutra, nakon sjednice Izvršnog odbora Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona.

Da bi naš kanton trebao uskoro dobiti i novi sastav Vlade Tuzlanskog kantona potvrdio nam je i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović, ističući da bi taj proces trebao biti završen u narednih 15 dana, a da je i današnji dnevni red sjednice Skupštine Tuzlanskog bio uvod za rad nove Kantonalne Vlade.

“Mi očekujemo od SDA  ime kandidata i ja ću zajedno sa svojim saradnicima, potpredsjednicima, dodijeliti mandat i u veoma kratkom roku i veoma brzo ćemo imati sjednicu na kojoj ćemo imenovati Vladu. Mi smo  danas imali 14 tačaka dnevnog reda s osnovnim ciljem da bi upravo novoj Vladi TK ostavili slobodan prostor, tih nekih 30 do 90 dana da djeluje, da donosi nova zakonska rješenja, nove programe i nove planove, jer ovo su sve tačke koje su iz prošle godine. Ne želimo da novu Vladu, opterećujemo teretom koji je ostao iza aktuelne Vlade”, kazao je Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK.

(RTV Slon)

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.