KONTAKT
Početna Izdvojeno Turci se odlučili za Kalesiju, do zime tvornica tekstilne industrije

Turci se odlučili za Kalesiju, do zime tvornica tekstilne industrije

od redakcija

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u posjetu primio turskog biznismena Zihnija Yildiza, vlasnika tekstilne kompanije “Zeyteks”, kao i Hasana Šehovića, predsjednika Svjetskog saveza dijaspore te Ševala Šehića budućeg direktora firme koja će najvjerovatnije sjediše imati u Kalesiji.


Naime, Zihni Yildiz je u Kalesiji boravio 22.jula, kada je predstavio biznis plan za pokretanje tvornice tekstila koja bi bila smještena na 53.000 m2, a tada načelnik Sead Džafić mu je obećao sve vidove pomoći kako bi se to što prije realiziralo.

Mi smo prošli put ostali oduševljeni prijemom i obećanjima načelnika. Vidi se da čovjek zna raditi posao i mnogo nam je pomogao .Zato smo se odlučili za Kalesiju. Proces registracije firme je u toku, a onda ide procedura zakupa zemljišta i gradnja proizvodnih hala kako bi do zime počeli sa radom, rekao je Yildiz.

Za početak tvornica tekstila bi upošljavala 250 radnika, a prema riječima vlasnika u narednih pet godina u pogonima tekstilne industrije bilo bi zaposleno oko 1.000 osoba.

Načelnik je investitorima obećao da će sve učiniti kako bi se što prije krenulo sa izgradnjom proizvodnih hala, a ubrzat će se i proces pribavljanja potrebne dokumentacije.

Načelnik je Yildiza i njegove saradnike upoznao i sa parcelama koje su predviđene za industrijsku zonu, a istakao je na kraju sastanka da je za investitore tu 24 sata kako bi im pomogao.

Ono što raduje svakako je i činjenica da investitor iz Turske želi da radove na izgradnji proizvodnih hala radi firma iz Kalesije, a za početak planira se postavljanje objekta na deset hiljada metara kvadratnih.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.