KONTAKT
Početna Izdvojeno U džematu Donje Hrasno obilježen Dan šehida

U džematu Donje Hrasno obilježen Dan šehida

od apjanic

Centralna manifestacija obilježavanja Dana šehida za područje Medžlisa Islamske zajednice Kalesije ove godine održana je u staroj džamiji u Donjem Hrasnu i mezarju uz ovu džamiju. Na samom početku imam ovog džemata Muamer ef. Bukvarević poselamio je prisutne, zaželio im dobrodošlicu i ukratko iznio historijat ove džamije (izgrađene daleke 1938. godine) kao i ponešto o imamima koji su u dosadašnjem periodu obavljali tu dužnost u ovom džematu.

Uslijedilo je učenje jasina i tevhid kalesijskim šehidima, uz kaside posvećene šehidima, nakon čega je o značaju obilježavanja Dana šehida i našem odnosu prema šehidima govorio glavni imam kalesijskog medžlisa Enver ef. Alić.

Prije podne namaza prisutnima se emotivnim govorom o šehidima obratio Ibrahim ef. Gutić, dugogodišnji imam ovog džemata, sada u penziji.

Poslije tevhida i obavljenog podne namaza program je nastavljen učenjem fatihe šehidima u mezarju uz staru hrašljansku džamiju. Tom prilikom prisutnima su se obratili: predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kalesije Muhamed Alić, predsjedavajući općinskog vijeća Kalesije Fadil Alić, kao i komandanti ratnih jedinica Armije RBiH na ovom području Šemsudin Ćatić i Šemsudin Nasupović.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.