U Kalesiji defileom boraca sa zastavama ratnih jedinica obilježen Dan Armije RBiH

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca Općine Kalesija danas je u povodu 15.aprila Dana Armije RBiH upriličen defile boraca sa zastavama ratnih jedinica ulicama Kalesije, a nakon toga delegacije Općine Kalesija predvođene općinskim načelnikom Seadom Džafićem, predstavnici JOB-a, Kalesijske policije i Civilnih žrtava rata položili su cvijeće i proučili fatihu poginulim šehidima i borcima Armije RBiH.

Na ovaj način se trebaju obilježavati svi bitni datumi u Kalesiji. Mi smo bili pripadnici časne Armije i toga se ne smijemo stidjeti. Kao prvom čovjeku općine žao mi je što danas sa nama nisu bili svi zajedno predstavnici boračkih organizacija da skupa obilježimo Dan armije, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik Džafić sa pomoćnicima jutros je i sa predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija sa područja općine Kalesija položio cvijeće na centralno spomen obilježje.

Mirzet Alić predsjednik Organizacije demobilisanih boraca Kalesija istakao je da je dogovoreno da se u svim općinama i gradovima u 09:00 sati položi cvijeće na spomen obilježja što su oni i ispoštovali. Također, on se zahvalio načelniku za sve što čini kako bi pomogao boračke organizacije da i dalje rade na promociji sjećanja na dešavanja tokom agresije na Kalesiju i BiH.

Mi želimo da naše datume obilježavamo na ovakav način, da svi vide da smo živi, da smo tu i da želimo da o bitkama, događajima i akcijama pričaju ljudi koji su zaista u njima učestvovali, a ne oni koji su 1992.godine otišli u Njemačku pa se nakon agresije vratili, rekao je Šemsudin Nasupović predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Kalesija.

Nasupović je borcima okupljenim danas u Kalesiji rekao da će zajedno raditi na boljem boložaju boračkih kategorija u našoj državi.

Na kraju načelnik Kalesije Sead Džafić je rekao da će pokušati u dogovoru sa boračkim organizacijama da naredni događaji budu organizovani u saradnji svih njih kako bi se pokazalo jedinstvo kao i 1992.godine.

default
default

Najnovije

Odluka o izmjeni režima saobraćaja Hrasno Donje – Horozovina

Na osnovu člana 73. a u vezi sa članom 13. Zakona o cestama Federacije BiH (,,Službene novine      FBiH" broj 12/10 i 66/13)...

Zbog koronavirusa lokalne vlasti u FBiH izgubile 26,6 miliona KM

Zbog usporavanja ekonomskih aktivnosti uslijed pandemije koronavirusa prihodi lokalne razine vlasti u FBiH u prvoj polovici 2020. godine smanjeni su za 26,6...

Obilježena godišnjica bitke na Bijeljevcu i Dan MZ Miljanovci

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik Rusmir Hasanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Mensur Hukić, predstavnici Vijeća MZ Miljanovci na...

Vlada FBiH predložila apsolutnu zabranu pušenja u kafićima i restoranima

Vlada Federacije BiH u parlamentarnu proceduru uputila je prijedlog Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana. Prema najavi ovaj...

Krizni štab predlaže ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na današnjoj je sjednici predložio ublažavanje aktuelnih mjera, s obzirom na trend pada broja oboljelih od COVID-19.