Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

U Kalesiji defileom boraca sa zastavama ratnih jedinica obilježen Dan Armije RBiH

default

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca Općine Kalesija danas je u povodu 15.aprila Dana Armije RBiH upriličen defile boraca sa zastavama ratnih jedinica ulicama Kalesije, a nakon toga delegacije Općine Kalesija predvođene općinskim načelnikom Seadom Džafićem, predstavnici JOB-a, Kalesijske policije i Civilnih žrtava rata položili su cvijeće i proučili fatihu poginulim šehidima i borcima Armije RBiH.

Na ovaj način se trebaju obilježavati svi bitni datumi u Kalesiji. Mi smo bili pripadnici časne Armije i toga se ne smijemo stidjeti. Kao prvom čovjeku općine žao mi je što danas sa nama nisu bili svi zajedno predstavnici boračkih organizacija da skupa obilježimo Dan armije, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik Džafić sa pomoćnicima jutros je i sa predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija sa područja općine Kalesija položio cvijeće na centralno spomen obilježje.

Mirzet Alić predsjednik Organizacije demobilisanih boraca Kalesija istakao je da je dogovoreno da se u svim općinama i gradovima u 09:00 sati položi cvijeće na spomen obilježja što su oni i ispoštovali. Također, on se zahvalio načelniku za sve što čini kako bi pomogao boračke organizacije da i dalje rade na promociji sjećanja na dešavanja tokom agresije na Kalesiju i BiH.

Mi želimo da naše datume obilježavamo na ovakav način, da svi vide da smo živi, da smo tu i da želimo da o bitkama, događajima i akcijama pričaju ljudi koji su zaista u njima učestvovali, a ne oni koji su 1992.godine otišli u Njemačku pa se nakon agresije vratili, rekao je Šemsudin Nasupović predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Kalesija.

Nasupović je borcima okupljenim danas u Kalesiji rekao da će zajedno raditi na boljem boložaju boračkih kategorija u našoj državi.

Na kraju načelnik Kalesije Sead Džafić je rekao da će pokušati u dogovoru sa boračkim organizacijama da naredni događaji budu organizovani u saradnji svih njih kako bi se pokazalo jedinstvo kao i 1992.godine.

default
default

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...