Društvene mreže

Unesite traženi pojam

Izdvojeno

U Kalesiji otvorena novoizgrađena autobuska stanica i benzinska pumpa firme Junuzović kopex

Presijecanjem vrpce općinski načelnik Sead Džafić i Selvedina Junuzović direktorica kompanije Junuzović kopex danas su u upotrebu pustili novoizgrađenu autobusku stanicu i benzinsku pumpu u Kalesiji.

Riječ je o projektu vrijednom preko 2,3 miliona KM, a zaposleno je 15 osoba sa područja općine Kalesija.

Ovo je naša četvrta benzinska pumpa koju otvaramo, ali je prva autobuska stanica. Zaista moram pohvaliti općinske službe koje su nam pomogle da ovaj objekat dobije sve potrebne dozvole na vrijeme i da bude pušten u upotrebu građanima Kalesije, kazala je direktorica Selvedina Junuzović.

Izgradnjom ove autobuske stanice mi smo stvorili uslove da grad širimo prema istoku, posebno jer u narednih nekoliko sedmica trebalo bi da budu okončani i radovi na izgradnji nove saobraćajnice koja će ovu autobusku stanicu povezati sa centrom Kalesije. Sada će svi autobusi koji prolaze kroz Kalesiju, morati stati na ovoj stanici što do sada nije bio slučaj. Također, građani  sada imaju mogućnost da se na jednom mjestu informišu o polascima, dolascima autobusa, ali svakako i da uzmu  osvježenje ili hranu u moderno opremljenoj stanici i benzinskoj pumpi, rekao je načelnik Sead Džafić.

Prema najavama iz kompanije Junuzović kopex oni se nadaju da će nastaviti svoje širenje i u drugim općinama i gradovima u TK kako bi građani imali mogućnost da toče kvalitetna goriva čime pomažu i razvoju lokalnih zajednica.

Prilikom otvaranja novoizgrađene autobuske stanice i benzinske pumpe, prvih stotinu kupaca nagrađeno je sa po 20 KM goriva.

Pored općinskog načelnika, ovom svečanom činu prisustvovali su i sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik Rusmir Hasanović, šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović te šef Službe za prostorno uređenje, geodetsko i imovinsko-pravne poslove Zijad Kulanić. 

Pogledajte još

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

Izdvojeno

Jovan Todić iz Osmaka navodno uposlenik firme “Zvornik putevi”, ovih dana je putem svog facebook profila u više navrata veličao četništvo i svojim komentarima...

Izdvojeno

Dvadesettrogodišnji Edis Kajnović smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u kalesijskom naselju Miljanovci. Do nesreće je došlo kada je K.E....