KONTAKT
Početna Izdvojeno U Kalesiji počinje III Festival dječijeg teatra

U Kalesiji počinje III Festival dječijeg teatra

od redakcija

Nakon pauze prouzrokovane epidemijom COVID-19 Udruženje Art Centar Ankata u partnerstvu sa JU BKC „Alija Izetbegović“ najavljuju III Festival dječijeg teatra u Kalesiji.

III FDT u Kalesiji, koji već poprima svoj tradicijski karakter, započet će premijerom pozorišne predstave „Zeleni putnik“ koja je zakazana za petak 24.06.2022. sa početkom od 18:30h na sceni JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija. Pozorišna predstava „Zeleni putnik“ kroz svoj bajkoviti svijet problematizira odnos društva prema različitosti, te sugerira na važnost upornosti u borbi za razumijevanje, poštivanje i prihvatanje raznolikosti kao bogatstva i prednosti. Predstava je nastala kao rezultat višemjesečnog rada sa polaznicima Dramskog studija u Kalesiji, proces rada sa polaznicima vodili su akademski glumci Sadika Avdić i Nermin Hodžić. U predstavi igraju: Armina Spahić, Amar Smajlović, Zerina Mujanović, Asja Sinanović, Jasmin Noćić, Sara Sinanović, Hajrija Alajbegović, Asim Mehmedović, Elma Mihriman Suljkanović, Džejla Bukvić i Ibrahim Tubić.

Subota 25.06.2022. godine rezervisana je za festivalski dan III FDT-a. Art Centar Ankata i BKC Kalesija ugostit će polaznike Dramskog studija „Aplauz“ Gradskog pozorišta iz Živinica. Festivalski dan će biti ispunjen druženjem, gledanjem pozorišnih predstava i radionicama za polaznike dramskih studija.

„Kalesijska publika, prvenstveno djeca osnovnoškolskog uzrasta, će u subotu od 12h na sceni BKC-a Kalesija imati priliku da pogleda pozorišne predstave naših gostiju „Mali princ“ i „Izviđači Vidrinog jezera“, dok će od 13h ponovo imati priliku da pogledaju „Zeleni putnik“. Pozivamo roditelje da dovedu svoju djecu u BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija na druženje polaznicima dramskih studija i gledanje pozorišnih predstava.“ Ermin Avdić, predsjednik Art Centra Ankata.

„Sretni smo što smo u mogućnosti da nastavimo saradnju sa Udruženjem Art Centar Ankata i na takav način pružimo priliku da naša djeca kvalitetno provode slobodno vrijeme, uče i razvijaju se kroz pozorišnu umjetnost. Pozivam naše sugrađane da sa svojom djecom uveličaju premijeru pozorišne predstave „Zeleni putnik“ u petak 24.06.2022. u 18:30h“ Alija Džafić, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija

Najavljene aktivnosti realizuju se u sklopu projekta „Pozorišna i festivalska tradicija u Kalesiji“ kojeg implementira Udruženje ART CENTAR „Ankata“ Čelić u partnerstvu sa JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a koji je finansiran od strane Fondacije tuzlanske zajednice.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.