KONTAKT
Početna Izdvojeno U MSŠ Kalesija upisano devet odjeljenja, čeka se još saglasnost Ministarstva za gimnaziju

U MSŠ Kalesija upisano devet odjeljenja, čeka se još saglasnost Ministarstva za gimnaziju

od redakcija

Nakon drugog upisnog roka u prve razrede Mješovite srednje škole Kalesija do sada je upisano devet odjeljenja. U ovoj školi se nadaju da će dobiti saglasnost kantonalnog Ministarstva obrazovanja za upis još jednog,  destog odjeljenja. Riječ je o odjeljenju gimnazije gdje je nakon prva dva upisna roka upisano deset učenika (po pet u oba upisna roka).

Od ostalih zvanja i zanimanja u kalesijsku srednju školu na drugom upisnom za zvanje veterinarski tehničar primljeno je 5 učenika, ekonomski tehničar – 4, mašinski tehničar operater na CNC mašinama – 7, automehaničar – 7, plinski vodoinstalater – 4, i trgovac – 6 učenika.

Već u prvom upisnom roku popunjena su mjesta za zvanje medicinski tehničar i zanimanja frizer i zavarivač.

Na osnovu dosadašnjih iskustava u ovoj školi se nadaju da će se u prve razrede MSŠ Kalesija upisati i oni učenici koji se nisu upisali u željene škole u drugim općinama.

Učenici devetog razreda osnovne škole koji su upućeni na popravni ispit u avgustovskom roku i učenici koji se nisu upisali u prvom i drugom upisnom roku mogu se upisati u srednju školu do 25.avgusta ove godine. Učenici se mogu upisati u srednje škole koje poslije drugog upisnog roka nisu primile planirani broj učenika izvještava Radio Feral.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.