KONTAKT
Početna Izdvojeno U ponedjeljak počinje “Ljetni sajam knjige” u Kalesiji

U ponedjeljak počinje “Ljetni sajam knjige” u Kalesiji

od apjanic

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u okviru programa „Kalesijsko ljeto 2017“ organizirat će „Ljetni sajam knjige“. Sajam, koji će biti raliziran u saradnji sa knjižarom „Buljubašić“ i BZK „Preporod“, počinje u ponedjeljak, 17. jula, i trajat će deset dana.

Štandovi sa knjigama bit će postavljeni ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović”. Na posebnim štandovima bit će knjige posvećene genocidu u Srebrenici. Također, posebno mjesto zauzet će i knjige kalesijskih autora.

Osim toga, građanima će se kao i prethodnih godina, svakog dana od 8,00 do 17,00 sati, nuditi veliki izbor najnovijih beletrističkih izdanja, stručna i vjerska literatura, rječnici, knjige iz oblasti popularne psihologije…

Knjige će se moći nabaviti po izuzetno prihvatljivim cijenama, a oni koji vole knjigu mogu se na licu mjesta učlaniti u biblioteku.

U toku Sajma bit će upriličeno i književno veče sa Hadžemom Hajdarevićem, te dodjela nagrada pobjednicima ovogodišnjeg književnog natječaja za izbor najbolje kratke priče pod nazivom „Ratna priča“.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.