Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

U sklopu Kalesijskog ljeta: Otvoren “Ljetni sajam knjige”, Gradska biblioteka Kalesija bogatija za 20 knjiga

Na platou ispred Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović”, u sklopu manifestacije “Kalesijsko ljeto”, danas je počeo “Ljetni sajam knjige”, koji će trajati narednih desetak dana.

dr.Muhamed Omerović prvog dana sajma odlučio je Gradskoj biblioteci Kalesija da pokloni 20 knjiga koje će koristiti kao literatura najviše studentima koji nisu u mogućnosti iste da kupe i nabave za učenje.

“Kao profesor koji radi na Univerzitetu u Tuzli i nekadašnji direktor škola u Kalesiji želim da ovu iteraturu poklonim našim sugrađanima da unaprijede svoja znanja. Ovo je poruka i mojim kolegama da razmotre mogućnost da poklone nekoliko knjiga, jer na taj način naši studenti dobijaju mogućnost da nauče i to pokažu na ispitima. Ova literatura koju poklanjam uvrštena je kao nastavni plan gotovo na svim fakultetima, tako da će sada biti lakše dostupna svima”, govori za Infoplus dr.Muhamed Omerović.

On ističe da je u dogovoru sa direktorom BKC-a Fahrudinom Sinanovićem koji je inače i predsjednik Društva bibliotekara u TK, odlučio da u svih trinaest općina u TK koje posjeduju biblioteke napravi ovakav potez koji će sigurno dobro doći u svim sredinama.

Direktor Sinanović se zahvalio donatoru na ovom vrijednom poklonu  te je pozvao i sve druge koji mogu na bilo koji način pomoći da se odazovu i da pomognu knjižni fond Gradske biblioteke Kalesija.

Inače “Ljetni sajam knjige”, održava se zahvaljući Gradskoj biblioteci, BZK “Preporod”, Knjižari Buljubašić, ali i Općini Kalesija.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...