KONTAKT
Početna Izdvojeno U sklopu Kalesijskog ljeta: Otvoren “Ljetni sajam knjige”, Gradska biblioteka Kalesija bogatija za 20 knjiga

U sklopu Kalesijskog ljeta: Otvoren “Ljetni sajam knjige”, Gradska biblioteka Kalesija bogatija za 20 knjiga

od redakcija

Na platou ispred Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović”, u sklopu manifestacije “Kalesijsko ljeto”, danas je počeo “Ljetni sajam knjige”, koji će trajati narednih desetak dana.

dr.Muhamed Omerović prvog dana sajma odlučio je Gradskoj biblioteci Kalesija da pokloni 20 knjiga koje će koristiti kao literatura najviše studentima koji nisu u mogućnosti iste da kupe i nabave za učenje.

“Kao profesor koji radi na Univerzitetu u Tuzli i nekadašnji direktor škola u Kalesiji želim da ovu iteraturu poklonim našim sugrađanima da unaprijede svoja znanja. Ovo je poruka i mojim kolegama da razmotre mogućnost da poklone nekoliko knjiga, jer na taj način naši studenti dobijaju mogućnost da nauče i to pokažu na ispitima. Ova literatura koju poklanjam uvrštena je kao nastavni plan gotovo na svim fakultetima, tako da će sada biti lakše dostupna svima”, govori za Infoplus dr.Muhamed Omerović.

On ističe da je u dogovoru sa direktorom BKC-a Fahrudinom Sinanovićem koji je inače i predsjednik Društva bibliotekara u TK, odlučio da u svih trinaest općina u TK koje posjeduju biblioteke napravi ovakav potez koji će sigurno dobro doći u svim sredinama.

Direktor Sinanović se zahvalio donatoru na ovom vrijednom poklonu  te je pozvao i sve druge koji mogu na bilo koji način pomoći da se odazovu i da pomognu knjižni fond Gradske biblioteke Kalesija.

Inače “Ljetni sajam knjige”, održava se zahvaljući Gradskoj biblioteci, BZK “Preporod”, Knjižari Buljubašić, ali i Općini Kalesija.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.