KONTAKT
Početna BiH-Svijet U Tuzli identifikovane dvije žrtve bošnjačke nacionalosti ubijene 1993. na području Zvornika i Vlasenice

U Tuzli identifikovane dvije žrtve bošnjačke nacionalosti ubijene 1993. na području Zvornika i Vlasenice

od redakcija

U Komemorativnom centru u Tuzli danas su identifikovane dvije žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su ubijene 1993. godine na području Zvornika i Vlasenice.

Obje žrtve su najprije identifikovane putem DNK metode, da bi identitet tih žrtava danas potvrdili i članovi njihovih porodica.

Porodica je danas identifikovala posmrtne ostatke Senada (Abdurahman) Sulejmanovića, rođenog 1964. godine u Novom Selu kod Zvornika. On je nestao u martu 1993. godine na lokalitetu Baljkovice u Zvorniku, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2008. godine na površini terena u mjestu Križevačke njive, Zvornik.

Danas su identifikovani i posmrtni ostaci Kemala (Hemed) Beširovića, rođenog 1962. u mjestu Turalići, Vlasenica. On je nestao u aprilu 1993. godine na tom području, a njegovi posmrtni ostaci su na lokalitetu Turalića ekshumirani 1997. godine, saopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.