Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Upravni odbor protiv, vijećnici većine ZA izvještaj o radu JZU Dom zdravlja Kalesija

Većina u Općinskom vijeću Kalesija večeras je podržala Izvještaj o radu JZU Dom zdravlja Kalesija iako je ova zdravstvena ustanova u minusu 127.000 KM.

Zanimljivo je da pomenuti Izvještaj nije dobio potrebnu podršku Upravnog odbora, koji čine Hajrudin Huseinović u ime osnivača, Ahmet Tuzlak iz reda uposlenih i Miralem Huremović kao prijedlog Ministarstva zdravstva TK.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Nermin Kuralić je kazao za govornicom da se u prošloj godini nije ponašalo domaćinski te da je od šestog mjeseca do kraja godine preko 20.000 KM tadašnji direktor (Asim Mehmedović) podijelio na stimulacije, a preko 8.000 KM kao donacije određenim osobama.

Također, Kuralić je rekao da je prošli direktor mimo finansijskog plana i kapitalnih ulaganja u opremanje i uređenje garaža uložio 57.000 KM.

Protiv ovog izvještaja bili su vijećnici NiP-a Mujo Mujkić i Admir Karić, dok su suzdržani bili Nermin Živčić i Nedžad Bukvar iz SDP-a, samostalni vijećnik Armin Karić i vijećnik SBB-a Hasad Imamović.

ZA – Fahzeta Valjevac, Hasan Paščanović, Hasan Ramić, Enes Idrizović, Damir Džafić, Jasmin Smajić, Mujo Kadić, Galib Softić, Edis Mujanović, Jasmin Osmančević, Faruk Džafić, Ferid Hodžić, Fetah Hujdur i Mirsad Omerović.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...