Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Upriličen prijem za mlade osobe sa područja općine Kalesija

U povodu Međunarodnog dana mladih osoba koji se obilježava 12.avgusta, danas je šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović zajedno sa savjetnikom općinskog načelnika Fikretom Suljkanovićem upriličila prijem na kojem su prisustvovali mladi iz Udruženja „Trik“ Kalesija, Crvenog križa Kalesija, Omladinske banke kao i predstavnici Fondacije tuzlanske zajednice.

Na prijemu je bilo riječi o statusu mladih u društvu, ali i pomoći koju dobijaju od strane Općine Kalesija.

Mi svake godine u budžetu predvidimo sredstva za nevladine organizacije gdje i mladi sa svojim udruženjima mogu konkurisati i na osnovu projekata povući određena novčana sredstva. Također, u više navrata općinski načelnik je podržavao okupljanja mladih kao i njihove aktivnosti svih ovih godina, kazala je Hata Mujčinović šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti u čijem resoru je i rad sa mladim osobama.

Mladi iz Kalesije su predstavnike Općine Kalesija upoznali sa aktivnostima koje provode ali i sa projektima koji čekaju realizaciju, tražeći da im se u narednom periodu obezbjedi i adekvatna prostorija za rad gdje će svoje ideje moći provoditi u djela.

Muamer Đedović predstavnik mladih Crvenog križa Kalesija pohvalio je dosadašnju saradnju sa Općinom Kalesija rekavši da se mladima daje prilika da rade i da pokažu ono što znaju.

On je istakao da je prije nekoliko dana u Kalesiji održan i kamp za malde osobe a čiju organizaciju je podržala upravo Općina Kalesija te je danas uručena i zahvalnica za tu pomoć.

Miralem Bulić isred Fondacije tuzlanske zajednice također je pohvalio odnos Općine Kalesija prema mladim ljudima rekavši da su i oni kroz svoje projekte koje su realizirali u našoj općini imali podršku načelnika i općinskih službi.

Na prijemu je obećano da će u narednom periodu mladima biti obezbjeđena i prostorija za rad te da će načelnik Sead Džafić uvijek biti tu da mlade podrži i bude „vjetar u leđa“ kako bi ostali u domovini  i  borili se za bolje svih nas.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...