KONTAKT
Početna Izdvojeno Upriličen prijem za „Zlatne ljiljane“, boračke organizacije, generale, komandante, direktore, političare

Upriličen prijem za „Zlatne ljiljane“, boračke organizacije, generale, komandante, direktore, političare

od redakcija

Općinski načelnik Sead Džafić za 23.maj Dan Općine Kalesija upriličio je prijem za dobitnike najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, članove boračkih udruženja i organizacija, direktore javnih ustanova i preduzeća, komandante i generale Armije RBiH, predstavnike političkog života kao i za bivše načelnike i predsjednike Općine.

Na današnji dan 1992.godine Kalesija je postala prvi oslobođeni grad u BiH, zahvalnost za slobodu dugujemo šehidima i poginulim borcima Armije, ali i dobitnicima priznanja „Zlatni ljiljan“, ratnim vojnim invalidima i demobilisnaim borcima, kazao je načelnik Sead Džafić.

​​​Njihov doprinos u odbrani domovine nećemo zaboraviti rekao je Džafić.

Načelnik je na prijemu govorio o oslobođenju Kalesije od agresora, zatim obnovi privrede posle agresije kao i o projektima koji su realizirani i čija se realizacija očekuje u toku ove godine.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.