KONTAKT
Početna Izdvojeno Uskoro otvaranje klubova za osobe sa invaliditetom širom TK i Brčko distrikta

Uskoro otvaranje klubova za osobe sa invaliditetom širom TK i Brčko distrikta

od redakcija

U prostorijama Kluba “Zmajevo srce” u Tuzli predstavnici Organizacionog odbora i osnivač sumirali su dosadašnje rezultate, te aktivnosti na otvaranju lanaca klubova – ugostiteljskih objekata u kojima će raditi osobe sa invaliditetom na području Tuzlanskog kantona i Brčko distrikta.

Na sastanku su prisustvovali osnivač  Kluba “Zmajevo srce” u Tuzli Omer Isović, i  članice Organizacionog odbora prof.dr. Edina Šarić, Rusejla Halilović, Sabina Jogunčić i Hajra Bajrić, predsjednica Udruženja “Njemi krik” iz Kalesije.

Zaključak sastanka je bio da se ovakav model treba replicirati u svim gradovima i općinama u  Tuzlanskom kantonu, Brčko distriktu, te da su na raspolaganju prenijeti svoje iskustvo, osnovne korake svima onimma koji bi željeli u svojim gradovima i općinama uradili sličnu stvar i na taj način osjetili benefite postojanja jednog takvog kluba u svom gradu.

Na press konferenciji je istaknuto da su najveću podršku dale osnovne i srednje  škola iz Tuzle  i svakodnevni gosti iz raznih sfera života grada Tuzle.

Posebno raduje podatak da će u nastavku aktivniju ulogu imati i žene oboljele od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.