KONTAKT
Početna Izdvojeno Vahidin Omerbegović: Pokretač peticije za moju smjenu je Besim Kopić

Vahidin Omerbegović: Pokretač peticije za moju smjenu je Besim Kopić

od redakcija

Infoplus je jučer objavio informaciju da je u PS Kalesija pokrenuta peticija za smjenu komandira Vahidina Omerbegovića zbog navodnog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i samih građana.

Povodom toga kontaktirali smo i samog Vahidina Omerbegovića koji nam je kazao da iza cijelog slučaja stoji inspektor Besim Kopić, ali da će dalje radnje na ovom slučaju provoditi Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Inače Kopić je u žižu javnosti dospio 2010.godine kada se za njegovu diplomu zainteresovala Federalna televizija, a kasnije je Ministarstvo unutrašnjih poslova ga suspendovalo sa funkcije načelnika Odjela kriminalističke policije u Kalesiji.

Tada su iz MUP-a TK kazali da je Kopićeva lažna diploma nostifikovana u Ministarstvu obrazovanja TK, a ista je kasnije poništena.

 

Potpisivanje peticije navodno Kopić je pokrenuo protiv komandira nakon što mu je zabranjen izlazak iz PS Kalesija u vrijeme radnog vremena kako bi završavao privatne poslove.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.