KONTAKT
Početna Izdvojeno Vijećnik Omer Berbić traži da cijena ulaska na Panonska jezera za građane Tuzle bude 4 KM, a za ostale 8 KM

Vijećnik Omer Berbić traži da cijena ulaska na Panonska jezera za građane Tuzle bude 4 KM, a za ostale 8 KM

od redakcija

Ulazak na Panonska jezera u Tuzli će od ove sezone koštati 8 KM danima vikenda i 6 KM radnim danima i možda u tome ne bi bilo ništa sporno da sama jezera nisu plaćena iz budžeta grada Tuzla, mišljenja je vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Tuzla Omer Berbić.

˝Naime, gradnju svakog jezera su platili stanovnici koji plaćanjem PDV-a i ostalih nameta pune gradski budžet. Kako je, na nebrojeno mnogo mjesta u Evropi slučaj da su cijene ulaznica za lokalno stanovništvo povoljnije, ovim putem najavljujem da ću Gradskom Vijeću Grada Tuzle uputiti inicijativu kojom ću tražiti da cijena ulaznice na Panonska jezera za građane i građanke Tuzle (na osnovu općine prebivališta sa podataka na ličnoj karti) bude 4KM. Ne smijemo dozvoliti da Tuzlacima Panonska jezera postanu luksuz˝, istakao je Berbić.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.